Search
Close this search box.

U TDR-u i rovinjskom poduzeću ADISTA potpisani Aneksi kolektivnog ugovora

TDR Aneks0

TDR Aneks0U prostorijama Tvornice duhana Rovinj u Kanfanaru 11.02.2015.god. potpisan je Aneks kolektivnog ugovora. U ime Sindikata PPDIV potpisao ga je glavni povjerenik Sindikalne podružnice TDR-a Dorijano Mišeta, a u ime Uprave TDR-a član Uprave zadužen za operacije Ivan Leko.

Potpisivanju su prisustvovali i Vera Čubranić, direktorica Ljudskih potencijala Duhanske divizije „Adris” grupe, Elvis Damjanić predsjednik Radničkog vijeća TDR-a, Maurizio Benussi i Alen Obrovac članovi povjereništva Sindikalne podružnice TDR-a, te regionalni povjerenik Sindikata PPDIV Ivica Blažević.

Kako u TDR-u između poslovodstva i sindikalnih predstavnika vlada atmosfera međusobnog uvažavanja i poštivanja, te tradicija socijalnog dijaloga i pregovaranja, sami pregovori oko ovog drugog Aneksa kolektivnog ugovora nisu dugo trajali. Razina postojećih prava za 492 radnika TDR-a je zadržana, a Aneks je potpisan do 31.12.2016. godine s mogućnošću produžene primjene da 31.12.2017.

Isti dan, Aneks kolektivnog ugovora potpisan je i u TDR-ovoj rovinjskoj tvornici ADISTA pod istovjetnim uvjetima. U ime Sindikata potpisao ga je sindikalni povjerenik Ivan Puhar, a u ime društva „ADISTA” direktor Igor Džajić.

Svi potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim Aneksima kolektivnog ugovora kao oblikom reguliranja prava i obaveza zaposlenih u „TDR-u” i poduzeću ADISTA iz Rovinja, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi omogućilo i pregovore o višoj razini materijalnih prava radnika.

Važno je naglasiti da su radnici ovih poduzeća potpisivanjem Aneksa KU dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta proizvodnje u kompaniji, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.

{vsig}vijesti/2015/TDR{/vsig}

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA