Search
Close this search box.

Radnicima Podravke biti će islaćena stimulacija za uspješan poslovni rezultat u 2014. godni

ppdivpodd

ppdivpoddUprava Podravke pozitivno je odgovorila na prijedlog Sindikata PPDIV Podravke d.d. kojim je zatraženo da se  radnike Podravke nagradi jednokratnom stimulacijom od 10% za uspješan poslovni rezultat ostvaren u 2014. godini.

Sindikat PPDIV Podravke d.d. još je 20. veljače uputio  prijedlog Upravi Podravke za isplatnom jednokratne stimulacije radnicima od 10% na osnovnu plaću, kao nagradu za ostvaren dobar poslovni rezultat u 2014. godini čije je glavno obilježje značajan rast neto dobiti od 39 posto.

Podravka i dalje provodi troškovno restrukturiranje, pa je tako s početkom ožujka temeljem poslovno uvjetovanih otkaza kompaniju napustilo pedesetak radnika koj su prihvatili ponuđenu stimulativnu otpremninu od strane poslodavca u iznosu 5000 kuna po godini staža odrađenog u Podravki.

Ipak važno je reći da je Uprava Podravke započela i sustavno zapošljavanje mladih obrazovanih kadrova, kako u Proizvodnji tako iu Korporativnim funkcijama, kojeg naprosto nije bilo posljednjih 15 godina.

Tako je u razdoblju oddvije i pol godine zaposleno više od 50 mladih visokoobrazovanih kadrova prvo na određeno vrijeme, a potom i na neodređeno vrijeme. Uz njih, prošle je godine zaposleno je i prvih tridesetak radnika sa završenom srednjom školom, s profilom obrazovanja koj je potreban proizvodnim pogonima. Oni su u Podravki prvo završili pripravnički staž nakon čegasu sklopili ugovor na određeno vrijeme, a Sindikat očekuje da će vrlo uskoro i njihovi ugovori o radu biti promijenjeni na neodređeno vrijeme.

Na kraju da podsjetimo,  na radnike Podravke primjenjuje se sklopljeni Kolektivni ugovor između sindikata i poslovodstva još od 1996. godine na neodređeno vrijeme, a Sindikat PPDIV od tada je do danas  mnogo puta inicirao kolektivne pregovore kojima  se sustavno povećavala osnovna plaća radnika, a materijalna prava kao i uvjeti rada unaprjeđivali.

 

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA