Search
Close this search box.

Predsjednik Orešković za Slovensku televiziju (SLO TV) govorio o pravima radnika u Karlovačkoj pivovari

Simo i slotv3

Simo i slotv3U utorak 17. ožujka  središnji ured Sindikata PPDIV u Zagrebu posjetila je ekipa Slovenske televizije (SLO TV), te je u okviru izrade reportaže o kompaniji Heineken razgovarala sa predsjednikom Šimom Oreškovićom.

Povod zanimanju Slovenske televizije za Heineken je započeti proces preuzimanja Pivovare Laško, a kako je Karlovačka pivovara već u vlasništvu Heinekena, a njihovi su radnici članovi Sindikata PPDIV, zanimalo ih je kakav je odnos menadžmenta prema radnicima.  Laške pivovare

U sklopu reportaže slovenski novinari razgovarali su i sa rukovodstvom Karlovačke pivovare, a predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković istaknuo je da je socijalni dijalog u Karlovačkoj pivovari na visokoj razini, da su prava radnika regulirana kolektivnim ugovorim i iznad su hrvatskog prosjeka, te da je Karlovačka pivovara u Hrvatskoj poželjan poslodavac.

Reportaža u kojoj će biti prikazan i razgovor sa predsjednikom Oreškovićem emitirati će se na Slovenskoj televiziji u četvrtak 19.3.2015. godine u 19 sati.