Search
Close this search box.

U Novom Sadu održan III. kongres Samostalnog sindikata PPDIV Srbije

Novi Sad

Novi SadU petak 27. ožujka u Novom Sadu u hotelu Park  održan je III. kongres Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duhanskoj industriji i vodoprivredi Srbije kojem su u ime Sindikata PPDIV Hrvatske prisustvovali predsjednik Šimo Orešković i regionalni povjerenik II. regije Ante Krajina, te predstavnik najvećeg poslodavca iz Hrvatske Agrokora Mato Greganić, savjetnik Predsjednika uprave Agrokora, ujedno i jedini predstavnik poslodavaca.

III. kongres Samostalnog sindikata PPDIV-a Srbije bio je ujedno i izborni, tako da je sedamdesetak prisutnih zastupnika, tajnim glasovanjem, na mandat od pet godina biralo svojeg predsjednika sindikata, nadzorni i statutarni odbor.

Za predsjednika je ponovo izabran Dragan Zarubica, a Kongres je na kraju svog izbornog djela javnim glasovanjem verificirao i mandat članovima Republičkog odbora sindikata.

Zastupnicima III. Kongresa prigodnim su se riječima obratili i predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Šimo Orešković i Mato Greganić, savjetnik predsjednika uprave Agrokora, te poželjeli uspjeh u radu u narednom mandatu svim izabranima.

Po završetku III. kongresa održan je radni sastanak predstavnika Regionalnog sindikalnog savjeta za suradnju, solidarnost i podršku Jugoistočna Europa gdje je uz sudjelovanje dijela članova definiran prijedlog akata kao formalne pretpostavke za funkcioniranje buduće nove VIII. regije ususret novome skupu u Turskoj polovicom travnja.

{vsig}vijesti/2015/Srbija{/vsig}