Predsjednik Sindikata PPDIV otvorenim se pismom obratio Vladi RH radi stečaja mesne industrije Valvita

valvita

valvitaPredsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković danas se otvorenim pismom obratio Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Hrvatskoj poštanskoj banci u vezi stečaja mesne industrije Valvita j.d.o.o. iz Harkanovaca kod Valpova i neizvjesne budućnosti tamošnjih 50 radnika.

Pismo donosimo u cjelosti:

Poštovani!

Trgovačko društvo VALVITA j.d.o.o. Harkanovci, Valpovo u kojem je zaposleno 50 radnika, ovih je dana završilo u stečaju.

Proizvodni pogon u vidu klaoničke industrije sagrađen je 2005. godine i u vlasništvu je Hrvatske poštanske banke koja je isti prethodno iznajmila Valviti.

Za daljnji nastavak proizvodnje i zapošljavanje 50 radnika postoji interes koji je jasno iskazan Hrvatskoj poštanskoj banci, obavljeni su razgovori sa potencijalnim zakupoprimcem a mogućim i kupcem nekretnine, međutim Hrvatska poštanska banka postavlja neprihvatljive uvjete, te tako direktno utječe da se prekine gotovo stogodišnja proizvodnja mesnih prerađevina u Valpovštini i da 50 radnika završi na ulici.

Molim predstavnike Hrvatske poštanske banke da učine dodatni napor kako bi se postigao dogovor i omogućio nastavak proizvodnje i zapošljavanje 50 radnika.

Ujedno molim predsjednika Vlade RH i ministra rada i mirovinskoga sustava da ispitaju namjere Hrvatske poštanske banke i omoguće daljnji nastavak proizvodnje i zapošljavanje 50 radnika.

U protivnom, nekretnina odnosno proizvodni pogon klaoničke industrije ostaje prazan i propada, nema proizvodnje, radnici završavaju na ulici, umjesto da se postigne dogovor za nastavak proizvodnje i zapošljavanje tih radnika.

Poštovana gospodo, Vaš zadatak je da učinite sve da se otvore i sačuvaju radna mjesta tamo gdje je to moguće, a u Valviti je moguće nastaviti raditi, samo je potrebno malo razumijevanja i dobre volje Hrvatske poštanske banke.

Jeste li spremni to učiniti ili direktno šaljete radnike na ulicu?

Molim Vaše hitno očitovanje!

S poštovanjem,

Šimo Orešković, predsjednik Sindikata PPDIV