Search
Close this search box.

Predsjednik Sindikata PPDIV otvorenim se pismom obratio Vladi RH radi stečaja mesne industrije Valvita

valvita

valvitaPredsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković danas se otvorenim pismom obratio Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Hrvatskoj poštanskoj banci u vezi stečaja mesne industrije Valvita j.d.o.o. iz Harkanovaca kod Valpova i neizvjesne budućnosti tamošnjih 50 radnika.

Pismo donosimo u cjelosti:

Poštovani!

Trgovačko društvo VALVITA j.d.o.o. Harkanovci, Valpovo u kojem je zaposleno 50 radnika, ovih je dana završilo u stečaju.

Proizvodni pogon u vidu klaoničke industrije sagrađen je 2005. godine i u vlasništvu je Hrvatske poštanske banke koja je isti prethodno iznajmila Valviti.

Za daljnji nastavak proizvodnje i zapošljavanje 50 radnika postoji interes koji je jasno iskazan Hrvatskoj poštanskoj banci, obavljeni su razgovori sa potencijalnim zakupoprimcem a mogućim i kupcem nekretnine, međutim Hrvatska poštanska banka postavlja neprihvatljive uvjete, te tako direktno utječe da se prekine gotovo stogodišnja proizvodnja mesnih prerađevina u Valpovštini i da 50 radnika završi na ulici.

Molim predstavnike Hrvatske poštanske banke da učine dodatni napor kako bi se postigao dogovor i omogućio nastavak proizvodnje i zapošljavanje 50 radnika.

Ujedno molim predsjednika Vlade RH i ministra rada i mirovinskoga sustava da ispitaju namjere Hrvatske poštanske banke i omoguće daljnji nastavak proizvodnje i zapošljavanje 50 radnika.

U protivnom, nekretnina odnosno proizvodni pogon klaoničke industrije ostaje prazan i propada, nema proizvodnje, radnici završavaju na ulici, umjesto da se postigne dogovor za nastavak proizvodnje i zapošljavanje tih radnika.

Poštovana gospodo, Vaš zadatak je da učinite sve da se otvore i sačuvaju radna mjesta tamo gdje je to moguće, a u Valviti je moguće nastaviti raditi, samo je potrebno malo razumijevanja i dobre volje Hrvatske poštanske banke.

Jeste li spremni to učiniti ili direktno šaljete radnike na ulicu?

Molim Vaše hitno očitovanje!

S poštovanjem,

Šimo Orešković, predsjednik Sindikata PPDIV