Search
Close this search box.

Potpisani novi Kolektivni ugovori i u poduzećima II. sindikalne regije

ante21

ante21Unatoč lošim kretanjima u gospodarstvu pa tako i u poljoprivrednoj djelatnosti kojom se bave slavonska poduzeća Hana iz Našica, Blata iz Malinovca i Niza iz Nize i koja su osim toga nedavno promijenila vlasnika i promijenjenom organizacijom tvrtki krenule u novi investicijski ciklus, potpisima kolektivnih ugovora uspješno su sačuvana i prava radnika.

Nakon uspješno okončanih pregovora poslodavaca i Sindikata PPDIV-a sva tri poduzeća zadržala su dosadašnju razinu plaća sa stečenim minulim radom, dodatke na plaće do 50%, stimulaciju osnovne plaće, jubilarne nagrade, prigodne nagrade za blagdane Božić i Uskrs, te druge potpore radnicima, od dugotrajnog bolovanja do zaštite radnika s umanjenom radnom sposobnošću i naknade za troškove prijevoza do maksimalno 900,00 kn mjesečno.

Ovakav ishod rezultat je zajedničkog rada na unaprjeđenju socijalnog dijaloga u ovim poduzećima tamošnjih uprava i Sindikata PPDIV –a, te uvažavanja interesa obiju strana koji koliko god se razlikuju imaju poveznicu u zajedničkom cilju – uspješnom poslovanju tvrtki.

Tako su u poduzeću HANA kolektivni ugovor potpisali direktor tvrtke Igor Osječanin i povjerenik Sindikata PPDIV Zlatko Kruljac, u poduzeću Niza direktor Davor Jurišić i povjerenik PPDIV-ove podružnice Alen Vulić i u poduzeću Blata iz Malinovca direktor Zdravko Novak i sindikalni povjerenik Goran Vrbešić.

Kolektivni ugovori u sva tri poduzeća sklopljena su na vrijeme od tri godine, jer je rok ranije potpisanih istekao, međutim sačuvana je razina dosegnutih prava radnika.

Sami postupak započeo je potpisivanjem Sporazuma o razini za koju se sklapa kolektivni ugovor, te upisom u evidenciju reprezentativnih sindikata u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

{vsig}vijesti/2015/ante{/vsig}

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA