Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV održao seminar za svoje povjerenike u Tuheljskim toplicama

Tuhelj0

Tuhelj0Sindikat PPDIV je proteklog vikenda u Tuheljskim toplicama na novom seminaru okupio više od 160 svojih aktivista koje čine sindikalni povjerenici u poduzećima, članovi radničkih vijeća i povjerenici radnika za zaštitu na radu.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Šime Oreškovića u kojem je govorio o provedenim aktivnostima u ovoj godini, polaznicima seminara obratio se prof. Dragan Bagić sa Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu govoreći o temi „Stanje i perspektive socijalnog dijaloga u Hrvatskoj”.

U popodnevnom dijelu prvog dana seminara voditelj ekonomskih poslova Sindikata PPDIV Jasmin Kunjko je govorio o „ Industrijskoj strategiji RH od 2014.-2020. godine”, a potom je prodekan za cijelo životno obrazovanje Visoke škole za ekonomiju poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski Vitomir Begović održao predavanje o značaju cijelo životnog učenja i obrazovanja odraslih u cilju konkurentnosti i mogućnosti zapošljavanja radnika.

tuhelj4Drugi dan seminara, u subotu 24. travnja gost – predavač povjerenicima Sindikata PPDIV bio je Krešimir Rožman, tajnik Sindikata zdravstva i socijalne skrbi i urednik u časopisu Radno pravo. Njegov zadatak bio je poučiti PPDIV-ove aktiviste „Kako poboljšati Zakon o radu kroz kolektivne pregovore”, oslikavajući im temu iznoseći pozitivne primjere iz svojeg dugogodišnjeg sindikalnog i pravničkog staža, ali i one manje pozitivne do kojih dolazi radi nedovoljno dobrog i uvažavajućeg dijaloga između socijalnih partnera u Hrvatskoj.

Pri samom kraju obrade svoje teme, Rožman je na iznenađenje PPDIV-ovaca priredio i mini kviz iz poznavanja odredbi ZOR-a, podijelivši polaznike u dvorani na četiri velike grupe. Svaka grupa izabrala je svog glasnogovornika koji je odgovarao na pitanja i nakon dvadesetak žestokih pitanja, obzirom na česte izmjene ZOR-a, pobijedila je grupa broj III. koju je predvodio Luka Opačak iz podružnice Agroproteinka i koji je osvojio novi ZOR u izdanju časopisa Radno pravo i bocu vina hrvatskog podrijetla.

Prema terminskom planu Sinidkata PPDIV-a, slijedeći seminar predviđen je sredinom listopada, a možemo samo priželjkivati da će teme biti jednako zanimljive i korisne kao što su bile i ovaj put u Tuheljskim toplicama.

{vsig}vijesti/2015/tuhelj{/vsig}