Search
Close this search box.

U Mirni d.d. nakon potpisa Kolektivnog ugovora radnicima izjednačena prava sa radnicima Podravke

mirna KU potpis

mirna KU potpisNakon deblokade računa od strane vlasnika Mirne – Podravke iz Koprivnice, radnici imaju razloga za još jedno zadovoljstvo. Zahvaljujući partnerskim odnosima uprave Mirne  i Sindikata PPDIV,  u srijedu 22. travnja potpisan je i novi Kolektivni ugovor. U ime Sindikata PPDIV kolektivni ugovor je potpisao  Predsjednik Sindikata PPDIV   Šimo Orešković, a u ime  Mirne d.d. predsjednik uprave  Vladimir Bunić.

Novi Kolektivni ugovor rezultat je pregovora koji su vođeni između Mirnine sindikalne podružnice Sindikata PPDIV  i uprave društva, a njime su  uređena  prava i obveze iz područja radnih odnosa; plaća,  naknade i druga materijalna prava radnika, radno vrijeme, odmori i dopusti, ostvarivanje prava i obveza iz radog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnosti radnika, kao i uvjeti za rad Sindikata.

Kupnjom većinskog udjela u Mirni d.d. radnici „Mirne” postali su dio velike obitelji grupe „Podravka”, a sada, potpisom ovog Kolektivnog ugovora i prava radnika u potpunosti su izjednačena sa pravima radnika  svih drugih Podravkinih  poduzeća.

Istovremeno uz stavljanje potpisa na Kolektivni ugovor, predstavnici Sindikata PPDIV i Uprave Mirne dogovorili su i isplatu stimulativnih otpremnina u iznosu od 3000 kuna za svaku godinu staža u Mirni (i razdoblje prije dolaska Podravke) za radnike koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu i druge starije radnike ukoliko žele svojevoljno napustiti kompaniju, a postignut je i dogovor za korekciju koeficijenata najslabije plaćenim radnicima u kompaniji što će se provesti tijekom izrade nove sistematizacije radnih mjesta.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom kao oblikom reguliranja prava i obaveza u „Mirni” d.d. Rovinj, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu financijskih prava radnika.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA