Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV sudjelovao u organizaciji obilježavanja 1. svibnja u Osijeku

drava

dravaNa lijevoj obali Drave na poznatoj Osječkoj “Kopakabani” tisuće građana Osijeka i regije Slavonije i Baranje se okupilo po 122. put u obilježavanju Međunarodnog praznika rada.

Inače obilježavanje “1. svibnja” u Osijeku ima stoljetnu tradiciju (od l894. godine), a nije prekidano niti za vrijeme «Domovinskog rata» jer je to radnički blagdan.

Sindikat PPDIV-a Hrvatske uz pomoć Agrokora , Grada Osijeka i Osječke pivovare organizirao je program obilježavanja “1. svibnja”.

Program je počeo dan ranije konferencijom za tisak u gradu Osijeku, pa polaganjem vijenaca na Centralnom groblju palim braniteljima i svim umrlim radnicima, do priprema i podjela graha s kobasicom 2.500 porcija kako bi upotpunili ovaj 1. svibanj, a time omogućili i onima slabijeg imovnog stanja dostojno obilježavanje blagdana rada uz tradicionalni grah.

Grah su izvrsno pripremili i uz pomoć nas iz PPDIV-a i SSSH podijelili Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje iz Osijeka uz kruh i bočicu vode, a dokaz svemu tome je da je za jedan sat sav grah „planuo”.

Svim okupljenima se obratio prigodnim riječima i čestitkom za blagdan Šimo Orešković-predsjednik PPDIV-a, a na konzumaciji graha bio je nazočan i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.

{vsig}vijesti/2015/osijek{/vsig}