Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV se priopćenjem za javnost oglasio na temu najave radničkog dioničarstva u Podravki

ppdiv

ppdivPredsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković danas je medijima i javnosti uputio priopćenje na temu najave provođenja radničkog dioničarstva u Podravki d.d.

Priopćenje vam donosimo u cijelosti;

U svezi najave Podravke d.d. o namjeri provođenja Programa organiziranog radničkog dioničarstva (ESOP) kojim bi radnicima omogućili kupovanje dionica tvrtke, iznosimo sljedeće:

“Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV Hrvatske) podržava navedeni model dokapitalizacije Podravke d.d. i Odluku da se radnicima na prodaju ponudi 12% dionica kroz Program organiziranog radničkog dioničarstva (ESOP).

Ujedno smatramo da je 12% nedostatno za kvalitetno sudjelovanje radnika u odlučivanju, te smo mišljenja da bi radnici, po posebno povoljnim uvjetima trebali otkupiti paket dionica od najmanje 25% koji im omogućuje ravnopravno sudjelovanje u donošenju poslovnih odluka.

Navodimo primjer kompanije Kraš d.d. gdje su radnici putem ESOP programa većinski vlasnici i pritom kvalitetno sudjeluju u upravljanju i uspješni su u poslovanju.

U razgovorima sa Upravom Podravke d.d. zalagati ćemo se za model radničkog dioničarstva, odnosno ESOP-a kojim bi radnici Podravke d.d. stekli dionice po povoljnim uvjetima i kvalitetno sudjelovali u upravljanju tvrtkom.”

PREDSJEDNIK
Šimo Orešković

Zagreb, 5. svibnja 2015.