Search
Close this search box.

U Poljoprivrednoj zadruzi Čakovec potpisane Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora

pzcakovec

pzcakovecU ponedjeljak 18. svibnja  pregovarački timovi sindikata i poslodavca u Poljoprivrednoj zadruzi Čakovec  postigli su dogovor oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za ovo poduzeće. Njime će se prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora primjenjivati i u narednih godinu dana. Kolektivni ugovor je u ime Sindikata PPDIV potpisao sindikalni povjerenik podružnice Zdravko Repalust, dok je u ime poslodavca potpisnik bio Branko Krnjak, Upravitelj zadruge.

Premda  radi krize, kao i  te žestoke borbe za opstanak i preživljavanje na tržištu, situacija u poduzeću nije ni malo lagana, sami pregovori nisu dugo trajali. Razumijevanje koje je postojalo sa obje strane, a čiji je osnovni cilj bio zadržavanje pune zaposlenosti u poduzeću, razine dosegnutih prava i opstanak u ovim teškim trenucima, dovelo je do brzog i konstruktivnog dogovora. Prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora primjenjivati će se u neizmijenjenom obliku i narednih godinu dana sa željom da ukoliko stvari krenu u pozitivnom smjeru socijalni partneri i prije sjednu za pregovarački stol i moguće razmotre mogućnosti za unapređenjem postojećih prava. 

Regionalni povjerenik Regije III Davor Vrbek koji je vodio pregovarački sindikalni tim  istaknuo je zadovoljstvo potpisanim, jer je postignut dogovor još jednom dokazao da ovo poduzeće njeguje socijalni dijalog i da se Sindikat PPDIV pokazao kao odgovorni socijalni partner koji vodi računa i o članovima ali i realnim mogućnostima poslodavca, a što je još najvažnije i o punoj zaposlenosti svih radnika.

Upravitelj zadruge Branko Krnjak zahvalio je pregovaračkom timu Sindikata PPDIV na razumijevanju teške situacije u kojoj se poduzeće trenutno nalazi i poželio svima  bolja vremena kada se neće pregovarati samo o zadržavanju postojećih prava nego i o njihovom proširenju obzirom na sve veće životne troškove kojima su radnici svakodnevno izloženi, pa sve teže spajaju kraj s krajem.

Pregovarački tima Sindikata sačinjavali su Zdravko Repalust, Andreja Perčić, Nikola Murk i Davor Vrbek, dok je u ime poslodavca pregovarao Branko Krnjak, Upravitelj zadruge.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA