Search
Close this search box.

U Zagrebu boravio Ron Oswald, generalni sekretar Međunarodne federacije sindikata IUF

ron1

ron1U četvtak, 28 svibnja u  Zagrebu je održan sastanak Rona Oswalda, generalnog sekretara međunarodne federacije sindikata IUF,  te predstavnika Sindikata PPDIV-a i STUH-a kao članica spomenute federacije. U ime Sindikata PPDIV-a  sudionici  sastanka bili su predsjednik Šimo Orešković i Marina Gruban Jelečević, voditeljica pravnih poslova.

IUF predstavlja radnike zaposlene u poljoprivredi i na plantažama, pripremi i proizvodnji hrane i pića, hotelima, restoranima i ugostiteljskim uslugama kao i svim fazama obrade duhana i sastoji se od gotovo 400 sindikata u preko 120 zemalja u svijetu, te predstavljaju članstvo od preko 12 milijuna radnika.

Sastanak je prošli četvrtak održan u sjedištu Sindikata PPDIV-a u Zagrebu, a razgovaralo se o sektorima o kojima djeluju sindikati s naglaskom na stanje u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, pivarskoj djelatnosti, ribarstvu i turizmu. Razgovaralo se i  o problemima s kojima se sindikat susreće u radu u pojedinim podružnicama koje su poznate i IUF-u, te načinu na koji sindikat može dobiti potporu od IUF-a u svom budućem radu.

Za dolazak Rona Oswalda, generalnog tajnik IUF-a  u Hrvatsku bio je presudan sastanak na temu “Etika u turizmu” koji se održavao u Rovinju 27. svibnja i na kojem je Oswald bio jedan od 11 sudionika iz cijelog svijeta.