Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV sudjelovala na Spartakijadi u Poljskoj

spartakijada1

spartakijada1Delegacija Sindikata PPDIV predvođena Božom Đurasom, glavnim sindikalnim povjerenikom  Sindikalne podružnice Koka iz Varaždina,  od 04.-07.06. 2015. godine sudjelovala je na XIX. Spartakijadi u organizaciji poljskog Sindikata Solidarnost. Spartakijada se ove godine održala 50 kilometara južnije od Varšave u mjestu Mietne na sportskom kompleksu  koji uz sportske terene posjeduje  i hotel sa smještajnim kapacitetom za oko 800 gostiju.

Domaćini su našu delegaciju srdačno pozdravili, a  uz nas i domaćine na Spartakijadi su sudjelovale i ekipe iz Ukraine, Slovačke i Češke. Naša ekipa sudjelovala je u takmičenju dizanja utega i u pikadu.

Ekipe drugih zemalja bile su nešto pripremljenije od PPDIV-ove ili su imale više sportske sreće, no nije bilo mjesta za žalovanje jer je moti i cilj i ovogodišnjih poljskih sportskih susreta bilo sportsko nadmetanje, druženje i razmjenjivanje iskustva iz sindikalnog rada. 

Predstavnici Poljskog sindikata izrazili su žaljenje što nisu mogli doći na naše sportske susrete u Rovinju sa punom delegacijom i u broju kako su dolazili prijašnjih godina, a razlog je bio što su se termini oko održavanja preklopili sa njihovim godišnjim Kongresom. Napomenuli su da će ubuduće voditi brigu oko termina i rado se odazvati našem pozivu srdačne pozdrave uputili su predsjedniku Sindikata PPDIV-a Šimi Oreškoviću i očekuju njegov posjet Poljskoj.