Search
Close this search box.

U hotelu Kolovare u Zadru održan Zbor IV. regije Sindikata PPDIV-a

zadar0

zadar0Regionalni zbor IV. regije održan je u utorak 16. lipnja  u hotelu „Kolovare“ u Zadru. Na zboru su bili nazočni uz glavne sindikalne povjerenike i sindikalni povjerenici, članovi radničkih vijeća, povjerenici radnika za zaštitu na radu, te članovi tijela sindikata PPDIV. Članove Zbora regije pozdravio je predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske  Šimo Orešković, a uz njega Zboru su prisustvovali  Jasmin Kunjko voditelj ekonomskih poslova, Doroteja Mendek stručna suradnica-pravnica i regionalni povjerenik Ivica Blažević.

Analizirajući zaključke sa prethodnog zbora regije koji je održan u prosincu 2014. godine, regionalni povjerenik Ivica Blažević podnio je izviješće za razdoblje rujan 2014. – lipanj 2015.god., te je informirao nazočne o aktualnom gospodarsko-socijalnom položaju radnika u IV. regiji koje je vrlo delikatno sa aspekta otvaranja stečajeva, neuspjelih predstečajnih nagodbi, nelikvidnosti pojedinih trgovačkih društava koje za posljedicu imaju neredovite isplate plaća ili im prijeti stečaj. ustvrdio je da radnici opravdano strepe za svoju socijalnu sigurnost, ali ipak kroz socijalni dijalog sindikata i poslodavaca uspijevaju se amortizirati teže posljedice.

Predsjednik   Orešković iscrpno je informirao zastupnike o aktivnostima Sindikata PPDIV Hrvatske za proteklo razdoblje, te ih je upoznao o daljim aktivnostima Sindikata ponovo naglasivši važnost novog učlanjivanja, daljnjih pregovora i potpisivanja kolektivnih ugovora u svim podružnicama gdje postoje zakonski uvjeti, a govorio je i o aktivnostima koje se provode sa ciljem stavljanja potpisa na  Granski kolektivni ugovor na nacionalnoj razini.

U svom izlaganju posebno je naglasio svoje mišljenje bazirano na iskustvu i dugogodišnjem sindikalnom radu da bez udruživanja sindikalne scene  nema budućnosti sindikalizma. Rekao je i da Sindikat PPDIV svoje mlade čalnove educira upravo kroz programe  SSSH. 

Voditelj ekonomskih poslova u sindikatu Jasmin Kunjko u svom je izlaganju informirao  nazočne o broju potpisanih kolektivnih ugovora u okviru podružnica/poduzeća u kojima djeluje Sindikat PPDIV, o njihovom važenju i razdoblju  primjeni,  te je ukazao povjerenicima na važnost kolektivnih ugovora za radnike, jer jedino se iz njih mogu crpiti viša prava od onih koja su upisana u Zakonu o radu.

Pravnica Sindikata PPDIV Doroteja Mendek temeljito je upoznala članove regionalnog Zbora o primjeni Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu. U sklopu njezinog izlaganja svim prisutnimva je podjeljena i anketa  o primjeni Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu kako bi se unutar sindikata formirala što realnija slika o primjeni i poštivanju ovih važnih akata za radnike u praksi.

{vsig}vijesti/2015/zadarlipanj{/vsig}

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA