Search
Close this search box.

Jučer u Bratini održan i Zbor I. regije Sindikata PPDIV-a

zgregija

zgregijaJučer, u srijedu 17. lipnja u Bratini je, na Zboru 1. regije održan sastanak predsjednika Sindikata PPDIV-a Šime Oreškovića i suradnika sa sindikalnim povjerenicima, glavnim sindikalnim povjerenicima podružnica, članovima radničkih vijeća i povjerenicima zaštite na radu izabranih u poduzećima sa lista Sindikata PPDIV.

Bila je to prigoda da se na polovici godine, pred svojevrsnu ljetnu stanku radi korištenja godišnjih odmora sindikalnih članova u poduzećima, analiziraju dosadašnje aktivnosti Sindikata na području grada Zagreba, kao i u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, te da se odrede prioriteti i smjernice za sindikalno djelovanje do kraja 2015. godine.

Kroz uvodno izlaganje predsjednika Oreškovića, a potom i kroz podneseni izvještaj regionalnog povjerenika Denisa Paradiša, još je jednom stavljeni naglasak na važnost uključivanja mladih radnika u sindikat, na značaj razvoja industrijske demokracije kroz angažman sindikalnih povjerenika u radničkim vjećima, te na potrebu konrinuiranog pregovaranja za sklapanje novih i unaprjeđenje psotojećih kolektivni ugovora.

Voditelj ekonomskih poslova u PPDIV-u Jasmin Kunjko stoga je prezentirao sadašnje stanje u pogledu broja i roka važenja pstojećih kolektivni ugovora u poduzećima u kojima Sindikat PPDIV organizira svoje članove i zastupa i štiti interese radnika, dok je pravnica Doroteja Mendek u sklopu teme Zaštite na radu svim prisutnima na Zboru podjelila anketni upitnik o primjeni i poštivanju ovog Zakona, kako bi se u Sindikatu na temelju rezultata ankete sa terena stvorila realna podloga za buduće sindikalno djelovanje na unaprjeđenju rada na siguran način radnika u hrvatskim prehrambenim, poljoprivrednim i vodoprivrednim poduzećima.

{vsig}vijesti/2015/zgregija2015{/vsig}