Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV Podravke dobio dvotrećinsku većinu u izborima za radničko vijeće

ppdiv

ppdivPPDIV je dobio 10 mjesta u radničkom vijeću, tri mjesta pripala su Nezavisnom sindikatu Podravke, a dva Sindikatu radnika koncerna Podravke (SINPOD), objavljeno je u petak 19. lipnja na oglasnim mjestima poslodavca u sklopu Prethodnih rezultata izbora.

 

Na izborima je glasovao 1621 od 2928 radnika na popisu birača. Sindikat PPDIV Podravke dobio je 1016 glasova, Nezavisni sindikat Podravke 326, dok je SINPOD skupio 221 glas.

U novi saziv radničkog vijeća s liste PPDIV-a ušli su Ksenija Horvat, Đurđica Bratković, Tihomir Mihoković, Marija Remetović, Željko Senjan, Josip Delorenci, Dražen Kraljić, Andrej Avirović, Vesna Ketterer i Nikolina Notersberg. Nezavisni sindikat Podravke u radničkom vijeću predstavljat će Martinka Marđetko Vuković, Željkica Martinec i Ranka Kodrić, a SINPOD Marijan Slukić i Vjekoslav Indir.

Za zamjenike članova radničkog vijeća Podravke d.d. izabrani su Nenad Hum, Lidija Mikulec, Branko Korošec, Ines Kukec, Jadranka Strnad, Marija Betlehem, Nevenko Kopričanec, Dubravka Švajcer, Sanja Milenkovski i Miroslav Lukčin iz PPDIV-a, Davorka Pravica, Ivan Đurkan i Jadranko Sabolek iz Nezavisnog sindikata Podravke, te Zvonko Zadravec i Sonja Havaić iz SINPOD-a.

Predsjednica izbornog odbora za provođenje izbora za Podravkino radničko vijeće Andreja Češnjaj otkrila je da bi konstituirajuća sjednica novog vijeća trebala biti 2. srpnja.

Članovi radničkog vijeća među sobom će već na prvoj sjednici birati svog predsjednika, a između ostalog morat će odlučiti i tko će ih predstavljati u Podravkinom nadzornom odboru. To je trenutačno Martinka Marđetko Vuković iz Nezavisnog sindikata Podravke. S obzirom na uvjerljivu pobjedu PPDIV-a na čijem je čelu u Podravki Ksenija Horvat, za očekivati je da će se to ubrzo promijeniti.

Temeljem izmjena Zakona o radu iz 2014. godine, ovi upravo provedeni izbori održali su se za cijelu Podravku d.d., tako da će radnike Podravke nakon mnogo godina ponovo zastupati jedinstveno radničko vijeće u kojem će biti i predstavnici dislociranih Podravkinih tvornica.

 

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA