Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV u Francuskoj sudjeluje na Europskoj konferenciji o zapošljavanju sezonskih radnika u poljoprivredi

Francuska

FrancuskaDelegacija Sindikata PPDIV koju predvodi predsjednik Šimo Orešković, a čine ju još član Predsjedništva Sindikata PPDIV Vladimir Košutić i Silvana Hodak, članica Financijskog odbora Sindikata PPDIV, ali i glavna povjerenica podružnice Belje d.d., od 6. do 9. srpnja boravi u Francuskoj i to prvo na na Europskoj konferenciji o zapošljavanju sezonskih radnika u poljoprivredi koja je sufinancirana od strane Europske komisije, a potom, 8. srpnja na Glavnoj skupštini EFFAT-a u poljoprivrdnom sektoru.

Očekuje se da će se na Glavnoj skupštini EFFAT-a, osim podnošenja globalnog i nacionalnih izvještaja o radu i poduzetim aktivnostima, raspravaljti i o Direktivi pod nazivom “Sezonski radnici”, o zdravlju i sigurnosti radnika u poljoprivredi, o Svjetskoj klimatskoj konfeenciji koja se 21. prosinca održava u Parizu, o utjecaju koji će imati Sporazumi danas još uvijek u prijedlozima TTIP i CETA, utjecaju ruskog embarga na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz EU i kodeksu ponašanja zastupnika EFFAT-a na sastancima.

{vsig}vijesti/2015/francuska{/vsig}