Search
Close this search box.

Potpisivanjem Sporazuma nastavlja se primjena kolektivnog ugovora u poduzeću Hidrotehnika Čakovec

hidro novo

hidro novoRadnici poduzeća Hidrotehnika d. o. o. iz Čakovca i dalje će konzumirati sva prava iz svojeg Kolektivnog ugovora. Dokaz tome je potpisani Sporazum o produljenju važenja Kolektivnog ugovora sklopljen prvi put još 2007. godine, a sada su ga budući period potpisali  direktor poduzeća Saša Sabolić i nova povjerenica Sindikata PPDIV Jasna Skrbinšek.

Premda je izvorni tekst Kolektivnog ugovora iz 2007. godine u međuvremenu dva puta doživio izmjene i dopune i to 2010. i 2013. godine kojima su se, uslijed zaoštravanja uvjeta poslovanja i pogoršane situacije na tržištu pružanja usluga na kojem Hidrotehnika posluje, neka prava radnika smanjivala, prošle i ove godine kroz potpisivanje Sporazuma sva postojeća prava ostaju zadržana, a prema trenutnim kretanjima na tržištu postoji mogućnost da dođe i do nekih poboljšanja.

Potez je ovo koji svakako treba pozdraviti jer je važno napomenuti da je potpisivanju Sporazuma prethodilo nekoliko krugova razgovora socijalnih partnera u poduzeću, dakle radnika i poslovodstva, te da su se vrlo uspješno i argumentirano različite početne interesne pozicije, vođene između ostalog i brigom za opstanak poduzeća, dovoljno približile tako da je do potpisivanja Sporazuma uopće i moglo doći.

Takav pristup dokazuje da je socijalni dijalog i međusobno uvažavanje stavova i interesa svih zainteresiranih strana u poduzeću Hidrotehnika d. o. o. iz Čakovca kontinuirani obrazac uspješnog suživota koji se njeguje već duži niz godina.

{vsig}vijesti/2015/hidrotehnika{/vsig}

 

Sporazum je potpisan u petak 17. srpnja, a njime sva prava ostaju na snazi u narednih godinu dana kada ponovo predstoji neki novi krug razgovora i pregovora, nadamo se u puno boljim okolnostima koja bi prije svega trebala rezultirati povećanjem materijalnih prava radnika.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA