Search
Close this search box.

Vodoprivreda Split iz Solina ima novi Kolektivni ugovor

Vodoprivreda Sinj

Vodoprivreda SinjU Vodoprivredi Split d.d.- Solin već dugi niz godina koristi se Kolektivni ugovor kao oblik reguliranja prava i dužnosti koja proizlaze iz radnog odnosa. Produživao se redovito svake godine kao aneks ili kao cjeloviti kolektivni ugovor.

Nakon inicijative od strane sindikalne podružnice Vodoprivreda Split iz Solina, ali i zbog zakonskih obveza usklađivanja kolektivnog ugovora prema novom Zakonu o radu i novom Zakonu o zaštiti o radu pokrenuti su pregovori između poslodavca i sindikata koji nisu isuviše dugo trajali, već su se 16.7.2015.god. pregovarački timovi dogovorili oko konačnog teksta novog kolektivnog ugovora.

Novi Kolektivni ugvovor Vodoprivrede Split iz Solina  u ime Sindikata PPDIV  potpisaoje sindikalni povjerenik tamošnje podružnice  Damir Radalj, a u ime uprave direktor  Predrag Zekić. Potpisu su bili nazočni i članovi sinidikalnog pregovaračkog tima   Dinko Pavišić-Čović i  Ivica Blažević – inače regionalni povjerenik Sindikata PPDIV.

Bitno je naglasiti da su ovim kolektivnim ugovorom radnici zadržali postojeća prava, te da svaka strana može pokrenuti izmjene i dopune za unaprješenje upisanih prava u koliko to poslovanje društva bude omogućavalo, kako bi radnici stekli još veća materijalna prava a poslodavac mogućnost unaprjeđenja poduzeća.

Osim plaće uveden je članak kojim se regulira zabrana utakmice s poslodavcem – zakonska zabrana utakmice.

Primjena kolektivnog ugovora produžena je na godinu dana uz to da su stranke suglasne da će se sve odredbe ovoga Ugovora primjenjivati i nakon proteka vremena na koje je sklopljen, a do sklapanja novog Kolektivnog ugovora.

 

{vsig}vijesti/2015/vodoprsinj{/vsig}

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA