Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV boravila u Sloveniji, u Pivovarni Laško i Union

Lasko

LaskoDelegacija Sindikata PPDIV-a predvođena predsjednikom Šimom Oreškovićem prošli je tjedan boravila u Sloveniji. Domaćin im je bio Sindikata KŽI Slovenije, a dočekali su ih predsjednik KŽI Marjan Vindiš, tajnik Boris Franjkovič i tajnica Irina Zgonec, sa kojima su bili u obilasku Pivovarne Laško i Union.

U Pivovarni Laško, koja ima tradiciju spravljanja piva dugu 190 godina, domaćin im je bio sindikalni povjerenik Andrej Skorja i predstavnik tamošnjeg radničkog vijeća, a održan je i sastanak sa članom uprave Matejom Osetom, nakon čega je upriličen i obilazak proizvodnje

unionPPDIV-ovci su posjetili i Ljubljanu, odnosno pivovaru Union sa tradicijom proizvodnje piva od 150 godina, gdje ih je primila sindikalna povjerenica Andreja Sojer i predstavnica radničkog vijeća, a također je održan sastanak sa članicom uprave Uniona nakon čega su gosti iz Hrvatske imali priliku obići muzej koji je u sklopu tvornice.

Bio je ovo uzvratni posjet Sindikata PPDIV-a slovenskim pivovarama, a delegaciju su uz predsjednika Oreškovića činili i Jasmin Kunjko, Denis Paradiš i Branka Knapić iz Karlovačke pivovare.

Naime, u lipnju ove godine, nakon saznanja da će korporacija Haineken, koja je vlasnik Karlovačke pivovare, kupiti i Pivovarnu Laško i Union, slovenski sindikalni predstavnici ovih pivovara bili su gosti Sindikata PPDIV-a u Hrvatskoj, a posjetili su i obišli Karlovačku pivovaru, te se informirali o položaju radnika.