Search
Close this search box.

Priopćenje Sindikata PPDIV o poduzeću Badel 1862 d.d. iz Zagreba

ppdiv

ppdivSindikat PPDIV uputio je Priopćenje za medije i javnost vezano uz događaje u zagrebačkom poduzeću Badel 1862. Priopćenje potpisuje predsjednik Sindikata Šimo Orešković i donosimo vam ga u cijelosti;

“Sindikat PPDIV, kao najveći sindikat koji djeluje kod poslodavca Badel 1862 d.d., ovim priopćenjem se očituje se na medijske istupe i navode u Otvorenom pismu od 14.09.2015.g. upućenom predsjednici RH od strane Novog sindikata koji također djeluje kod istog poslodavca.

Ponajprije želimo naglasiti kako Sindikat PPDIV, boreći se za prava i interese, u prvom redu, svojih članova, a zatim i svih radnika zaposlenih u tvrtki Badel 1862 d.d., ni na koji način ne ulazi u vođenje poslovanja i način rada Uprave društva jer Uprava, sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, odgovara Nadzornom odboru.
No, smatramo potrebnim istaknuti da je Badel 1862 d.d., iako je prije 2,5 g pokrenut postupak predstečajne nagodbe, a koji postupak je u prekidu više od 2 godine, sačuvao poslovanje, redovito se isplaćuju plaće radnicima te se transparentno provodi postupak restrukturiranja, a čime je spriječen stečaj društva. Postupak kolektivnog viška radnika provodi se na način da se poštuje procedura i zakonom propisani kriteriji za radnike koji ulaze u višak te su, do sada, svi radnici koji su otišli iz tvrtke, otišli dobrovoljno uz stimulativne otpremnine. Pri tome naglašavamo da postoji zadovoljavajuća suradnja između Uprave, Radničkog vijeća i predstavnika Sindikata PPDIV u svrhu zaštite i promicanja prava i interesa radnika.
U tom smislu, smatramo kako ovakvi i slični medijski istupi Novog sindikata sa nizom iznesenih neistina i neprovjerenih informacija, nisu dio istinske sindikalne borbe i načina djelovanja sindikata te nanose dugoročnu štetu Badelu 1862 d.d. i njegovim radnicima, a i sindikalnom djelovanju u cjelini.
Na kraju ističemo da će Sindikat PPDIV poduzeti sve što je njegovoj moći da se zaštite prava i interesi radnika, da Badel 1862 d.d. opstane i nastavi uspješno poslovati.”

PREDSJEDNIK
Šimo Orešković