Search
Close this search box.

Tijekom rujna i listopada održane dvije sjednice Predsjedništva Sindikata PPDIV-a

predsjedništvo 230

predsjedništvo 230Tijekom rujna i listopada u središnjem uredu Sindikata PPDIV-a,  održane su 22. i 23. sjednica Predsjedništva sindikata. Nakon aktualnog uvoda predsjednika Šime Oreškovića o važnijim aktivnostima  sindikata u razdoblju između dviju sjednica, članovima Predsjedništva predstavljena je platforma SSSH u susret parlamentarnim izborima, namijenjene političkim strankama koje se bore za vlast. U njoj su pobrojene teme od životne važnosti za hrvatske radnike, od pune zaposlenosti, jasnije definicije minimalne plaće, pa sve do reindustrijalizacije i bolje  brige za hrvatsku poljopirvedu i selo i drugo, te je svim političkim opcijama koje će sudjelovati na parlamentarnim izborima jasno dato do znanja da će se morati baviti riješavanjem ovih problema ako će htjeti socijalni mir u državi.

predsjedništvo 231Osim toga donesena je odluka i o održavanju seminara u Trogiru za sindikalne povjerenike, članove RV i povjerenike radnika za zaštitu na radu, odabran je revizor prema novim zakonskim odredbama, razmatrano je financijsko poslovanje Sindikata za prvih 9 mjeseci ove godine, podneseni su izvještaji o međunarodnoj suradnji i izvršene su pripreme za predstojeću sjednicu Glavnog odbora.

Seminar za sindikalne povjerenike, članove RV i povjerenike radnika za zaštitu na radu danas je započeo u Trogiru gdje se okupilo gotovo dvjestotinjak PPDIV-ovih aktivista iz cijele Hrvatske i gdje će biti prezentirane teme iz Zakona o radu i njegovim podzakonskim aktima, te Stečajnog zakona, a govorit će se i o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, te korištenju sredstava EU fondova u unaprjeđenju sindikalnog rada.