Search
Close this search box.

Održane dvije sjednice Predsjedništva Sindikata PPDIV

ppdiv

ppdivU središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagrebu u proteklih desetak dana održane su dvije sjednice Predsjedništva. Na dnevnom redu je bila kadrovska problematika i prijedlozi za dodjeljivanje sindikalne pomoći.

Članovi Predsjedništva su u prvom dijelu razmatranja kadrovske problematike, raskinuli radni odnos sa stručnim suradnikom pravnih poslova i na prijedlog predsjednika Šime Oreškovića donijeli odluku o zapošljavanju Zrinke Košar  na radno mjesto administrativnog radnika – knjigovođe, obzirom da dosadašnja računovođa Sindikata PPDIV Jasna Kovačić s početkom 2016. godine odlazi u mirovinu.

Predsjedništvo je osim toga na prijedlog regionalnog povjerenika IV. regije  Ivice Blaževića donijelo doluku o sindikalnoj pomoći članovima SP Cetina iz Sinja čije poduzeće se nalazi u velikim financijskim problemima, ugroženo im je poslovanje, te je pokrenuta predstečajna nagodba i radnici nisu dobili plaću već tri mjeseca. SP Cetina broji 58 članova, te je Predsjedništvo odobrilo jednokratnu pomoć u ukupnom iznosu od 58 000 kuna, kako bi radnici – članovi sindikata svaki sa pojedinačno 1000 kuna uspjeli kupiti osnoven životne namirnice za svoje obitelji.

Regionalni povjerenik I. regije Denisa Paradiša donijelo odluku o isplati financijske pomoći za članove Sindikata PPDIV na poplavljenom, Sisačkom i Karlovačkom području u pojedinačnom iznosu od 3000 kuna. Ukupno se za sada radi o dvadeset poplavljenih obitelji naših članova Sindikata iz više podružnica sa ovog poplavljenog područja.

Predsjednik Orešković izvjestio je članove Predsjedništva i o aktivnostima sindikata između dvije sjednice Predsjedništva, najavio regionalne zborove početkom prosinca  i  izborni ciklus u svim sindikalnim podružnicama Sindikata PPDIV-a.