Search
Close this search box.

Potpisane izmjene i dopune kolektivnog ugovora u Ameropa Žitni terminali Vranjic

zitni novo1

zitni novo1Sukladno partnerskim odnosima Sindikata PPDIV i Uprave poduzeća „AMEROPA ŽITNI TERMINAL“ d.o.o. Vranjic, a sve u cilju poboljšanja materijalnog standarda radnika, te usklađivanju sa novim Zakonom o radu 26.11.2015.god. potpisane su izmjene i dopune Kolektivnog ugovora. Izmjene i dopune kolektivnog ugovora predložio je Sindikat PPDIV Hrvatske.

Nakon kratkih pregovora, pregovarački timovi dogovorili su konačan tekst kojeg su potpisali kolega Ivica Ivančević sindikalni povjerenik Sindikata PPDIV sindikalne podružnice „AMEROPA ŽITNI TERMINAL“ d.o.o. Vranjic, i gđa. Lada Vukorepa Jurišić predsjednica uprave.

Kolektivnim ugovorom zadržana su postojeća prava radnika i obveze iz područja radnih odnosa, plaća naknada i drugih novčanih primitaka radnika, radno vrijeme, odmore i dopuste, ostvarivanje prava i obveza iz radog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnosti radnika, uvjeti za rad Sindikata, Radničkog vijeća, Povjerenika za zaštitu na radu.

zitni novo4Ovim izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora unaprijedili smo postojeća prava s tim da smo još dogovorili da na teret poslodavca svi radnici budu dopunsko zdravstveno osigurani. Dogovorili smo još uz stimulativni dio na plaću svim radnicima i dodatak za one radnike koji rade na utovaru/ istovaru roba na brodovima: i to ako se mjesečno prijeđe 35 tisuća tona manipulativnog utovara/istovara roba na brodove radnicima koji su radili pripada mjesečna stimulacija u iznosu od 500,00 kuna na plaću, odnosno ako se mjesečno prijeđe 50 tisuća tona manipulativnog utovara/istovara roba na brodove radnicima koji su radili pripada mjesečna stimulacija u iznosu od 750,00 kuna na plaću.

Potpisivanju kolektivnog ugovora bio je nazočan i Predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske kolega Šimo Orešković koji je prigodnim riječima iskazao zadovoljstvo na međusobnom uvažavanju i razvijanju socijalnog dijaloga između Sindikata PPDIV i uprave poduzeća.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora kao oblikom reguliranja prava i obaveza u „AMEROPA ŽITNI TERMINAL“ d.o.o. Vranjic, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu financijskih prava radnika.

Ovim kolektivnim ugovorom radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.