Search
Close this search box.

Zbor IV. sindikalne regije potvrdio da je situacija u mnogim poduzećima delikatna, a položaj radnika težak i nesiguran

ivo zadar41

ivo zadar41Regionalni zbor četvrte regije održan je 1.prosinca ove godine u hotelu „Kolovare“ u Zadru. Na zboru su bili nazočni uz glavne sindikalne povjerenike, sindikalni povjerenici, članovi radničkih vijeća, povjerenici radnika za zaštitu na radu, te članovi tijela sindikata PPDIV, predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Šimo Orešković, Jasmin Kunjko voditelj ekonomskih poslova u Sindikatu PPDIV Hrvatske.

Regionalni povjerenik Ivica Blažević podnio je izviješće o radu za razdoblje 16. lipanj – 01. prosinca 2015.god., te je informirao nazočne o aktualnom gospodarsko-socijalnom položaju radnika u IV. regiji koje je vrlo delikatno sa aspekta otvaranja stečajeva, neuspjelih predstečajnih nagodbi, nelikvidnosti pojedinih trgovačkih društava koje za posljedicu imaju neredovite isplate plaća ili im prijeti stečaj.

ivo zadar31Radnici opravdano strepe za svoju socijalnu sigurnost, ali ipak kroz socijalni dijalog sindikata i poslodavaca uspijevamo amortizirati teže posljedice. Nastavno, regionalni povjerenik je naglasio da je kolektivno pregovaranje jedno od najvažnijih zadaća sindikata. Sukladno partnerskim odnosima Sindikata PPDIV Hrvatske regionalnog ureda IV. regije i uprava društava, a sve u cilju poboljšanja materijalnog položaja radnika, u proteklom razdoblju u (IV.) Regiji potpisani su kolektivni ugovori u nekoliko poduzeća i to: CROMARIS d.d. Zadar, SARDINA Postira, EKO BIOGRAD Sveti Filip i Jakov, VODOPRIVREDA SPLIT SOLIN i AMEROPA ŽITNI TERMINAL d.o.o. Vranjic.

ivo zadar11Predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske kolega Šimo Orešković iscrpno je informirao zastupnike o aktivnostima Sindikata PPDIV Hrvatske za proteklo razdoblje, te ih je upoznao o daljim aktivnostima Sindikata PPDIV Hrvatske sa naglaskom: na novo učlanjivane, potpisivanje kolektivnih ugovora u svim podružnicama gdje postoje zakonski uvjeti, aktivnosti na potpisu Granskog kolektivnog ugovora na nacionalnoj razini, Demokratski pristup svakom potencijalnom članu Sindikata PPDIV Hrvatske.

Predsjednik Orešković je dao naglasak na predstojeće izbore u sindikalnim podružnicama sukladno Odluci Glavnog odbora od 15.7.2015.god. gdje je iscrpno informirao nazočne o načinu izbora u podružnicama, dok je 
Jasmin Kunjko u svom izlaganju informirao  nazočne o broju kolektivnih ugovora, te o njihovom važenju i primjeni, a ukazao je povjerenicima i na važnosti kolektivnih pregovora, te njihovoj primjeni.

Kolegice i kolege su prezadovoljni organizacijom zbora regije, koji su sa pozornošću pratili izlaganja izvjestitelja.

REGIONALNI POVJERENIK
Ivica Blažević 

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA