Search
Close this search box.

Pregovori za kolektivne ugovore kontinuirana aktivnost Sindikata PPDIV u II. regiji

osijek

osijekU Hotelu Osijek u Osijeku održan je 4.prosinca  Zbor II. Regije  na koji su bili pozvani svi povjerenici podružnica, članovi Glavnog odbora, Predsjedništva, Statutarne komisije i Financijskog odbora Sindikata PPDIV-a s područja Regije II Slavonije i Baranje, te se istome odazvalo 69 sudionika. Zboru je nazočio i Predsjednik sindikata PPDIV-a Šimo Orešković i Voditelj ekonomskih poslova  Jasmin Kunjko.

Pod prvom točkom dnevnog reda sudionici su upoznati od Regionalnog povjerenika PPDIV-a o stanju i aktivnostima u sindikalnim podružnicama, a prvenstveno o pregovorima za kolektivne ugovore i različitim fazama istih te poteškoćama u tom dijelu aktivnosti zbog poteškoća na strani socijalnih partnera,te je naglašeno da se pregovori odvijaju u 18 podružnica, a u još nekolicina slijede pregovori.

Osijek 1Predsjednik Sindikata PPDIV-a je potom nazočne upoznao sa prijedlogom rješenja problema za procese pregovora tj. potrebom kolektivnog radnog spora u slučaju kada se trebamo oduprijeti u procesu ignoriranja stvarnih pregovora od strane poslodavaca jer sindikat PPDIV-a ima kapacitete za takove postupke, kao i o potrebi provođenja procesa pregovora za granski kolektivni ugovor početkom godine kao još jednoj metodi unapređenja socijalnoga dijaloga.

Pod drugom točkom dnevnog reda predsjednikOrešković je upoznao nazočne o postupku izbora u sindikalnim podružnicama po odluci Glavnog odbora sindikata PPDIV-a.

Pod trećom točkom nazočni su postavljali pitanja i međusobno razmjenjivali informacije te se upoznali sa najaktualnijim događanjima i radu u podružnicama i sindikatu PPDIV-a, a zbor je nastavljen uz zajednički ručak i druženje, kao i uz podjelu svima nazočnima prigodnih poklona za nadolazeće blagdane i upućivanjem dobrih želja.

Izvjestitelj:
Ante Krajina dipl.iur. 

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA