Search
Close this search box.

U poduzeću Kandit u Osijeku potpisan novi Kolektivni ugovor za slijedeće tri godine, razina prava radnika sačuvana!

Kandit 1

Kandit 1Nakon uspješnih pregovora, u srijedu 23.prosinca,  u poduzeću  Kandit d.o.o. u Osijeku je između Uprave tvrtke koju su zastupali Dajana Mrčela i Gordan Glavaš, te sindikata PPDIV putem povjerenika Brigite Strujić i predstavnika drugog sindikata potpisan  Kolektivni ugovor i to na određeno vrijeme od tri godine sa razinom prava iz doaadašnjeg kolektivnog ugovora, a kojem je rok istekao i koji se produženo primjenjivao cijelo vrijeme.

Postupak kolektivnih pregovora  započeo je upućivanjem prijedloga novog kolektivnog ugovora Upravi društva, te upisom u evidenciju reprezentativnih sindikata u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Unatoč kretanjima u gospodarstvu koja nisu najbolja pa tako i u djelatnosti kojom se bavi Kandit, zadržana svu sva prava radnika iz prethodnoga kolektivnog ugovora te je obavljeno usklađenje sa odredbama Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu, jer je tvrtka nakon preseljenja na novu lokaciju i u novu tvornicu ostvarila i povećanje obima poslovanja.

Kandit 2Plaće su utvrđene u rasponu od 1,89 do 8,95, s tim da po novome Kolektivnom ugovoru i nakon potpisivanja novih ugovora o radu radnika iste će biti usklađene za sve radnike zavisno o grupi poslova koje obavljaju i ukupno biti veće za par postotaka, a u svezi i sa dodacima na plaću.

Dodaci na plaće su do 50%, potpore u raznim slučajevima u iznosu od 2.500 do 10.000 kuna , jubilarne nagrade svakih 5 godina rada, prigodne nagrade za Božić kao i druge potpore, sve do zaštite radnika u slučaju bolesti, otpremnine, kao i naknade troškova prijevoza s kojim je regulirano pravo naknade radnika u visini ukupnih stvarnih troškova sredstava javnog prijevoza.

Jučerašnji dogovor i potpis KOlektivnog ugovora rezultat je zajedničkog rada  uprave i Sindikata PPDIV i međusobnog uvažavanja različitih interesa ovih dviju strana koji bez obzira na to imaju isti cilj, a to je dobro poslovanje tvrtke jer je ono  jediina garancija za daljnje unapređenje položaja radnika.

Potpisnici Kolektivnog ugovora u Kanditu bili su složni i oko činjenice da je Novi Kolektivni ugovor, kao izvor prava i obaveza obiju strana u poduzeću, najljepša čestitka radnicima za nadolazeće blagdane Božić i Novu 2016. godinu.

{vsig}vijesti/2015/kandit{/vsig}

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA