Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV u poduzeću Zdenka – Mliječni proizvodi iz Velikih Zdenaca potpisao novi Kolektivni ugovor

Zdenka1

Zdenka1U četvrtak 28.  siječnja sklopljen je novi Kolektivni ugovor za poduzeće Zdenka – mliječni proizvodi iz Velikih Zdenaca između Sindikata PPDIV koji je zastupao radnike i Uprave društva. Potpisnik Kolektivnog ugovora u ime Sindikata bio je Darko Novotni, sindikalni povjerenik u Zdenki, dok je u ime poslodavca to bio Željko Gatjal, direktor poduzeća.

Kolektivni ugovor u ovom poduzeću tradicija je koju njeguju socijalni partneri, a  potpisan je nakon pregovora koji su započeli još krajem prošle godine i koji su sada, ovoga siječnja uspješno okončani. Tijekom trajanja pregovora istekao je dosadašnji kolektivni ugovor, međutim niti jednog trenutka nije bilo dvojbe da novi neće biti sklopljen.

Zdenka2Sva dosad stečena prava radnika zadržana su i dalje, a krajem prošle godine je upravo zahvaljujući kolektivnom ugovoru radnicima i nakon dužeg vremena isplaćen „regres“ u iznosu 1.000,00 kuna temeljem pozitivnog poslovanja poduzeća. Od ostalih materijalnih prava svakako valja spomenuti dodatak za minuli rad, dodatak za posebne uvjete rada, putni trošak i niz drugih koji će radnicima barem malo olakšati svakodnevnicu.

Za očekivati je da će se trend pozitivnog poslovanja Zdenke i u budućnosti nastaviti, jer Uprava  čini velike napore kako bi pronašla nova tržišta za Zdenkine proizvode duge tradicije i prepoznate kvalitete, a uz nastavak uspješnog poslovanja izvjestan je i bolji materijalni položaj radnika, što oni i očekuju. Tada će sigurno i socijalni dijalog biti lakši i svakim danom sve kvalitetniji. 

Na kraju treba reći da je Kolektivni ugovor potpisan  na rok od jedne godine uz vjeru da će se kroz rast prihoda poduzeća povećavati i materijalna prava radnika. Potpisivanju novog Kolektivnog ugovora prisustvovao je i regionalni povjerenik III. regije Sindikata PPDIV – Davor Vrbek.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA