Search
Close this search box.

Održana sjednica Predsjedništva Sindikata PPDIV sa povjereništvom Sindikalne podružnice Kraš

Kras2

Kras2U srijedu 3. veljače u Zagrebu je održana 27. sjednica Predsjedništva Sindikata PPDIV-a. Sjednica  je održana u poduzeću Kraš, jer je odmah po njezinom završetku, na inicijativu Marice Vidaković -dopredsjednice Sindikata PPDIV i glavne povjerenice PPDIV-a u Krašu, održana zajednička sjednica Predsjedništva sa Sindikalnim povjereništvom Kraša.

Na redovitoj 27. sjednici Predsjedništva koju je vodio predsjednik Šimo Orešković na dnevnom redu bila su financijska pitanja, a s njima u vezi bilo je riječi i o poštivanju Statuta u organizaciji. Predsjedništvo je na ovoj sjednici donijelo i redovite odluke o imenovanjima novih ovlaštenih osoba u pojedinim podružnicama, te promjenama naziva  i adrese sjedišta nekih od njih.

Kras3Zajedničku sjednicu Predsjedništva Sindikata PPDIV i Povjereništva podružnice Kraš otvorila je i vodila Marica Vidaković, koja je na sjednici ujedno bila i uvodničar pa je ukratko pobrojala sva otvorena pitanja između Sindikata i podružnice domaćina za koja Krašovi PPDIV-ovci  smatraju da bi se trebala razriješiti u  predkongresno vrijeme u kojem se upravo nalazimo.

Potom se kolegama iz Kraša obratio predsjednik Orešković i istaknuo da se velikim dijelom prepoznata i naglašena problematika već riješava, te da vjeruje kako će se uskoro i u potpunosti razrješiti. U nekoliko navrata tijekom svog izlaganja istaknuo je značaj Sindikalne podružnice Kraš za cjelokupni Sindikat PPDIV, kao i vrlo važnu ulogu njihove glavne povjerenice Marice Vidaković koja je u izgradnju Sindikata PPDIV utkala 26 godina svog života i čija se riječ u Sindikatu osluškuje sa velikim zasluženim autoritetom.Kras6

Nakon toga, članovi Povjereništva postavljali su predsjedniku Sindikata i članovima Predsjedništva pitanja i kroz raspravu komentirali postojeću problematiku, te iznosili svoja viđenja i stavove, a govoreći o značajnoj ulozi Podružnice Kraš u izgradnji Sindikata, ali i njezinoj važnosti za održavanje stabilnosti  Sindikata PPDIV, u raspravu su se uključili  i drugi članovi Predsjedništva, kao i regionalni povjerenici koji su  ovoj zajedničkoj sjednici nazočili.

Tijekom raprave prepoznati su i istaknuti pravci u kojima bi Sindikat PPDIV trebao djelovati kako bi se istaknuta otvorena pitanja uspjela razrješiti, a upravo te pravce djelovanja naznačio je i predsjednik Orešković u završnom dijelu svog obraćanja prisutnima i rekao da će, kao predsjednik Sindikata  poduzeti sve da se sva međusobno otvorena pitanja između Kraša i PPDIV-a,  što prije uspješno zatvore.