Close this search box.

Priopćenje za javnost Sindikata PPDIV “PZ Jankovcima i PZ Negosavcima otkazi za 39 radnika!”

ppdiv

ppdivSindikat PPDIV je danas objavio Priopćenje za javnost vezano uz  nastalu situaciju u PZ Jankovcima i PZ Negosavcima gdje je 39 radnika dobilo otkaze ugovora o radu.  Priopćenje donosimo u cijelosti:

Sindikat PPDIV-a Hrvatske jučer je zaprimio materijal koji im je dostavio Upravitelj PZ Jankovci Dimitrije Božičković iz kojeg je vidljivo da se namjerava dati otkaz za 28 radnika, što je već učinjeno za 11 radnika u PZ Negosavci.

Od ukupno 71 radnik u obje zadruge ovih 39 radnika koji dobivaju otkaz čine gotovo 60% što nitko nikad u tolikom postotku nije otkazivao radnicima u Hrvatskoj.

To je sada učinio srpski poduzetnik Petar Matijević koji je nedavno od hrvatskog poduzetnika Envera Moralića kupio ove dvije zadruge sa farmama, skladištima, mehanizacijom i 1.500 hektara najkvalitetnije zemlje, postavši time najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj.

“Osuđujemo ovakav potez gospodina Matijevića da mu prvi potez po preuzimanju zadruga bude otkazi za ovoliki veliki broj radnika, ovakvo što nijedan poduzetnik u Hrvatskoj nije radio iako smo mi u Sindikatu PPDIV-a svašta doživljavali. Ovo su naši članovi i učinit ćemo sve da ih zaštitimo, ima tu različitih struktura radnika, starijih i mlađih, neki u teškom socijalnom stanju i zaista mislimo da je ovakav potez, bez prethodnih razgovora i dogovora sa sindikatom, bez presedana u Hrvatskoj.

Odmah ćemo zatražiti sastanak sa Upraviteljom zadruge i Odvjetničkim uredom koji je radio program viška radnika kako bi dobili dodatne informacije i pokušali utjecati da se sa sindikatom i radnicima postigne dogovor, a svakako ćemo nastojati održati sastanak i sa gospodinom Matijević i tražiti objašnjenje za ovakve, po nama nepotrebne i nerazumne Odluke.“