Search
Close this search box.

Orešković: “Sindikat PPDIV postigao dogovor sa novim vlasnikom u PZ Jankovci i PZ Negosavci oko zbrinjavanja radnika”

simo 9

simo 9SINDIKAT PPDIV U PZ JANKOVCIMA i PZ NEGOSAVCIMA POSTIGAO DOGOVOR SA NOVIM VLASNIKOM – PODUZETNIKOM PETROM MATIJEVIĆ

Nakon što je Sindikat PPDIV-a Hrvatske zaprimio Program zbrinjavanja viška radnika za PZ Jankovce iz kojeg je bilo vidljivo da se namjerava dati otkaz za 28 radnika, a isto je učinjeno i za 11 radnika u PZ Negosavci, predstavnici Sindikata odmah su o svemu informirali radnike, te je sa njima održan i sastanak.  Sastanku je prisustvovala i  nekolicina preostalih radnika.

Na zajedničkom sastanku sa radnicima predstavnici Sindikata PPDIV-a raspravljali su o dostavljenom Programu, analizirali sve elemente Programa, te isti ocijenili neprihvatljivim i za koji neće dati suglasnost,  te su zajednički  donijeli jednoglasan Zaključak po kojem su u 7 točaka gospodinu Matijeviću predložili novi, sporazumni, prijedlog kolektivnog zbrinjavanja viška radnika koji sadrži:

  • – povećanje predložene otpremnine za 1.500,00 kuna po godini staža,
  • – posebne uvjete za socijalno ugrožene radnike,
  • – isplatu bruto plaće za pripadajući otkazni rok,
  • – te prestanak Ugovora o radu sa 01. 03.2016. godine.

Pored  radnika koji su se našli na popisu kolektivnog viška radnika, predloženo je da se pod istim uvjetima raskine Ugovor o radu za još 5 radnika koji su Izjavom to zatražili, a također je predloženo i to da se pod istim uvjetima postupi i sa radnicima PZ Negosavci.

Sve je to dostavljeno jučer u pisanoj formi gospodinu Matijeviću i njegovom odvjetničkom uredu u Zagrebu, te se sa nestrpljenjem očekivao njegov odgovor koji je i uslijedio jučer  23. veljače oko 14.30 osobnim pozivom direktora PZ Jankovci i gospodina Matijevića i u kojem su Sindikat obavijestili da prihvaćaju sve njegove uvjete, što znači da će se kolektivno zbrinjavanje radnika provesti prema prijedlozima koje je Sindikat usuglasio sa radnicima.

Prihvaćanjem prijedloga Sindikat PPDIV-a i predstavnici radnika u PZ Jankovci obvezali su se dati suglasnost, te izvjestiti javnost o postignutom dogovoru, a ujedno ističu zadovoljstvo postignutim dogovorom sa željom da gospodin Matijević uspješno posluje, izradi razvojne programe uz novo zapošljavanje i daljnja ulaganja u Hrvatskoj.

Predsjednik Sindikata PPDIV-a
Šimo Orešković