Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV-a kod ministra poljoprivrede Davora Romića

ppdiv

ppdivU srijedu 23. ožujka ministar poljoprivrede Davor Romić u svom je ministarstvu zajedno sa pomoćnicima primio delegaciju Sindikata PPDIV-a koju je predvodio predsjednik Šimo Orešković.

Sastanak je bio vrlo konstruktivan, a razgovaralo se između ostalog o položaju OPG-ova i poljoprivredno prehrambenih poduzeća na tržištu rada i roba koje proizvode, o kriterijima i isplati poticaja za poljoprivredu, stočarstvo i prerađivačku industriju, potom o prihvatljivim rješenjima za tzv. “prekomjerne zalihe šećera”, o navodnjavanju i zaštiti voda 3. i 4. reda koje su ušle u nadležnost Hrvatskih voda, a bilo je riječi i o poljoprivrednom zemljištu, naročito onom neiskorištenom i zapuštenom, te o mogućim mjerama za što veću obradivost naših polja i šuma.

Dogovoreno je da u izradi poljoprivredne strategije ministarstva sudjeluje i predstavnik Sindikata PPDIV, a ministar je svoje pomoćnike po sektorima predstavnicima stavio na raspolaganje za svu potrebnu stručnu pomoć, suradnju i međusobno informiranje o problematici, te je najavio da će se u socijalni dijalog i sam uključivati kada god to bude moguće.

Uz predsjednika Oreškovića, delegaciju Sindikata PPDIV čini su Marica Vidaković i Ivica Blažević – dopredsjednici, Jasmin Kunjko – voditelj ekonomskih poslova i Zrinka Kirin – pravna savjetnica u Sindikatu.