Search
Close this search box.

Međunarodna organizacija rada (MOR) u Medulinu organizirala radionicu o učincima sindikalne edukacije na razvoj organizacije za SSSH i udružene sindikate

grupna slika belvedere 1

grupna slika belvedere 1U organizaciji Međunarodne organizacije rada (ILO) i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) od 4.-6. travnja 2016. godine u Medulinu pokraj Pule održana je radionica o učincima sindikalne edukacije na razvoj organizacije.

To je bila tema namijenjena i za SSSH i za udružene Sindikate koji su se odazvali u velikom broju tako da je na radionici bilo prisutno oko 30-ak sudionika odnosno polaznika (uglavnom predsjednici i tajnici udruženih Sindikata), a našu delegaciju su uz predsjednika Šimu Oreškovića činili dopredsjednica Sindikata PPDIV-a Ksenija Horvat i voditelj ekonomskih poslova Jasmin Kunjko.

Radionicom je moderirala Evelin Toth, voditeljica za Europu ACTRAV u međunarodnoj organizaciji rada, a bilo je riječi o globalnom programu edukacije, o projektima ITC-ILO-a, te puno rasprave i usporedbe u sadržaju i učincima sindikalne edukacije kako na europskoj i globalnoj razini tako i na našoj lokalnoj razini koju organiziraju Sindikati pojedinačno za svoje potrebe.

Nakon dva dana temeljite rasprave i predstavljana strategije edukacije SSSH, zaključeno je da je edukacija ključan preduvjet učinkovitog djelovanja Sindikata i da nam je svima zadatak ulagati u znanje naših članova, povjerenika odnosno predstavnika radnika.