Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV uspješno održao još jedan seminar za svoje sindikalne aktiviste iz cijele Hrvatske

Seminar Trogir 1 2016

Seminar Trogir 1 2016Hotel Medena u Trogiru prošli je tjedan, tradicionalno, bio domaćin povjerenicima, članovima radničkih vijeća i povjerenicima radnika za zaštitu na radu iz redova Sindikata PPDIV na novom seminaru organiziranom neposredno po završetku redovnih izbora u PPDIV-om sindikalnim podružnicama.

Okupljanje dvjestotinjak PPDIV-ovaca iz cijele Hrvatske bilo je u četvrtak 28. travnja, a seminar je započeo u petak 29. travnja uvodnim obraćanjem predsjednika Šime Oreškovića.

Seminar Trogir 2 2016Tema „Aktualnog sata“ kojim uobičajeno PPDIV-ovi seminari započinju ovaj put bila je Stanje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, a obradile su je i moderirale Božica Marković, direktorica Sektora kod HGK i Marica Vidaković, dopredsjednica Sindikata PPDIV, nakon čega su polaznici seminara mogli postavljati pitanja i raspravljati i komentirati temu.

Dopodne prvog seminarskog dana obilježila su i dva uvodna predavanja pred interaktivni nastavak rada u popodnevnim satima i to predavanje Hašima Bahtijarija o Komuniciranju i informiranju kao temelju uspješnog rada sindikata i radničkog vijeća, te predavanje na temu iz Zakona o radu; Plaće, prestanak ugovora o radu, zaštita privatnosti radnika i drugo koje su izveli Vatroslav Subotić, viši upravni savjetnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Hrvoje Orešić, zamjenik glavnog urednika stručnog časopisa Radno pravo.

Seminar Trogir 3 2016U subotu, drugog dana seminara, stručni tim Sindikata PPDIV-a u sastavu predsjednik Orešković, voditelj ekonomskih poslova Jasmin Kunjko i stručna suradnica pravnica Zrinka Kirin, polaznicima su predstavili Prijedlog granskog kolektivnog ugovora, nakon čega je otvorena i rasprava svih sudionika, a potom je nazočnima direktor podružnice Croatia osiguranja Zagreb II Želimir Ostojić predstavio Paket pogodnosti Croatia osiguranja za sve članove Sindikata PPDIV-a, koji je dostupan i u Katalogu pogodnosti na www.ppdiv.hr.

Netom održani seminar Sindikata PPDIV-a u hotelu Medena u Trogiru svojim predavanjem na temu Novine u nadzoru primjene propisa o radu, zaključio je Ilija Tadić, ravnatelj Inspektorata rada u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, uvijek rado viđen gost u sindikalnim redovima. Njegova predavanja uz teoriju i normativne akte, obiluju primjerima iz svakodnevnog života i rada, pa je upravo to njegovo iskustvo koje znalački i interesantno prenosi na sudionike seminara neprocjenjiva dodatna vrijednost koju svaki od polaznika, motiviran i osnažen novim saznanjima iz prakse sobom nosi u svoju radnu sredinu.