Search
Close this search box.

U travnju održana sjednica Glavnog odbora Sindikata PPDIV i dvije sjednice Predsjedništva

Dragica marovic

Dragica marovicTijekom mjeseca travnja u središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagreb održana je jedna sjednica Glavnog odbora i čak dvije sjednice Predsjedništva.

Dnevnim redom dominirale su teme o provođenju izbora u sindikalnim podružnicama, donošenje odluka o provođenju sinidkalnih aktivnosti tijekom 2016. godine i međunarodnoj suradnji, a usvajani su i  financijski izvještaji o poslovanju Sindikata, te izvršile prve predpripreme za redovni Kongres Sindikata PPDIV koji će se održati krajem ove godine u Opatiji.

Na sjednici Predsjedništva od 26. travnja usvojen je i prijedlog Granskog kolektivnog ugovora koji su izradile stručne službe PPDIV-a  i na temelju kojeg će Sindikat PPDIV inicirati pregovore prema HUP-u (Hrvatskoj udruzi poslodavaca) poljoprivredno prehrambenog sektora, za sklapanje kolektivnog ugovora  na nacionalnoj razini. 

Isti dan, od kolega i rada u Sindikatu PPDIV oprostila se i dugogodišnja glavna sindikalna povjerenica i predsjednica glavnog radničkog vijeća Dukata  i članica Predsjedništva Sinidkata PPDIV Dragica Marović radi odlaska u zasluženu mirovinu. Tom prilikom predsjednik Šimo Orešković i regionalni povjerenik I. regije Denis Paradiš uručili su joj prigodne poklone u ime sindikata i zahvalili na njezinoj angažiranosti u promicanju sindikata i sindikalnih vrijednosti svih proteklih godina.

U trennutku izvještavanja o ovim proteklim događanjima, seminar za sindikalne povjerenike u Trogiru je održan, uspješno je, usprkos kiši, prošao i sindikalni prosvjed za Međunarodni praznik rada, te nam krajem mjeseca od 26.-30. svibnja predstoji još jedno veliko okupljanje PPDIV-ovaca iz cijele Hrvatske i to u Rovinju na novim sportskim susretima! Jeej!

Vidimo se!