Search
Close this search box.

U Vodoprivredi Daruvar potpisom Aneksa kolektivnog ugovora prava radnika sačuvana do 2019. godine!

Vodoprivreda 1

Vodoprivreda 1Današnjim potpisom Aneksa Kolektivnog ugovora između Sindikata PPDIV i direktora daruvarske Vodoprivrede, razina prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora za radnike ovog poduzeće potvrđena je i sačuvana je do kraja 2018. godine.

Dogovor je to pregovaračkog tima sindikata s jedne i direktora poduzeća s druge strane kojim svi mogu biti zadovoljni obzirom na poteškoće kojima su ovakva poduzeća izložena u svom svakodnevnom poslovanju. Važno je naglasiti da je  potpisivanje ovakvog aneksa rezultat i visoke razine socijalnog dijaloga koji se gradi i njeguje već duže vrijeme među socijalnim partnerima. 

Vodoprivreda 2Prava radnika tako su današnjim Anekom KU ostala su nedirnuta, a postignut je i načelni dogovor da će pregovaračke strane  vrlo brzo ponovno sjesti za stol i razgovarati o mogućnostima za povećanje materijalnih prava ukoliko se optimistične prognoze oko pozitivnog rješenje natječaja na koji se Vodoprivreda javila i ostvare, jer  bi posao za koji su se upravo kandidirali, trebao osigurati značajnija novčana sredstva u jednom dužem periodu, a samim tim i sigurnije prihode i  radna mjesta za radnike.

Aneks je, u prisutnosti Davora Vrbeka, regionalnog povjerenika  III. sinidkalne regije, u ime Sindikata PPDIV-a potpisao sinidkalni povjerenik daruvarske Vodoprivrede Rudolf Nemec, a u ime poduzeća Vodoprivreda Daruvar d. d. učinio je to direktor Davor Rohlik.

Čestitamo!