Search
Close this search box.

U PZ Čakovec potpisane nove izmjene i dopune Kolektivnog ugovora

PZ Cakovec

PZ CakovecPregovarački timovi sindikata i poslodavca u Poljoprivrednoj zadruzi Čakovec postigli su dogovor oko II. Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za ovo poduzeće. U ime Sindikata PPDIV  potpisao ih je sindikalni povjerenik podružnice Zdravko Repalust, dok je u ime poslodavca potpisnik bio Branko Krnjak, Upravitelj zadruge.

Usprkos krizi, žestokoj borbi na tržištu i stanju u poduzeću koje nije nimalo lagano, dogovor oko potpisivanja II. Izmjena i dopuna kojima su radnicima i dalje zagarantirana jednaka prava kao i u proteklih godinu dana vrlo je brzo postignut. Razumijevanje koje je postojalo s obje strane s ciljem zadržavanja pune zaposlenosti u poduzeću i opstanka u ovim teškim trenucima dovelo je do brzog i konstruktivnog dogovora.

Prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora primjenjivati će se u neizmijenjenom obliku i narednih godinu dana sa željom da stvari što prije krenu u nekom pozitivnijem smjeru što bi otvorilo mogućnost unapređenja sadašnjih prava.

PZ CAkovec1Nastavak je ovo vrlo dobre i korektne suradnje socijalnih partnera u poduzeću koji se očitava kroz vrlo visoki stupanj socijalnog dijaloga što i ne čudi obzirom su interesi isti, a to je prije svega zadržavanje pune zaposlenosti i opstojnosti poduzeća.

Upravitelj zadruge Branko Krnjak zahvalio je pregovaračkom timu Sindikata PPDIV na razumijevanju teške situacije u kojoj se poduzeće nalazi i poželio svima bolja vremena u kojima se neće samo razgovarati o zadržavanju postojećih prava već i unapređenju istih.

Potpisivanju II. Izmjena i dopuna prisustvovao je Regionalni povjerenik Regije III. Davor Vrbek koji je zadovoljan postignutim i potpisanim , ali i razinom socijalnog dijaloga koji njeguje ovo poduzeće čime se Sindikat PPDIV još jednom dokazao kao odgovoran socijalni partner koji vodi računa kako o članovima tako i o realnoj situaciji i poziciji poduzeća.

Regionalni povjerenik Regija III
Davor Vrbek