Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV boravi u Austriji na seminaru u organizaciji sindikatu PRO-GE

austrija

austrijaDelegacija Sindikata PPDIV predvođena predsjednikom Šimom Oreškovićem od 15.-18. lipnja na poziv austrijskog sindikata PRO-GE boravi u Bad Hofgasteinu na međunarodnom seminaru iz radnih odnosa.

Seminar je započeo riječima dobrodošlice koje je svim sudionicima uputio domaćin Gerhard Riess – granski povjerenik sindikata PRO-GE, a potom je otvroena rasrava sudionika o situaciji u poduzećim ai sindikatu u Hrvatskoj i Austriji.

IMG 1286 copySeminar je krenuo dalje predavanjem o Industriji 4,0, odnosno raspravom na temu kako se nova tehnologija odražava na svijet rada budućnosti, a nastavljen je iznošenjem tema o fazama pregovora o plaći, aktvnostima i pripremama za pregovore, te kako organizirati uspješnu kampanju.

Po završetku seminara, u subotu 18. lipnja, austrijski domaćin je za sve sudionike organizirao razgled Salzburga.

Delegaciju Sindikata PPDIV uz predsjednika na ovom seminaru u Austriji čine Jasmin Kunjko i Zrinka Kirin iz središnjeg ureda PPDIV-a, Helena Žeravica i Božo ĐUras – članovi Glavnog odbora sindikata, Stipica Tomić iz Francka, Darko Cvitanović iz Postire na Braču, te prevoditeljica Helena Krilić.

{vsig}vijesti/2016/proge/{/vsig}