Search
Close this search box.

Predsjedništvo Sindikata PPDIV održalo sjednicu na kojoj su članovi informirani o pripremama za Kongres

ppdiv

ppdivPredsjedništvo Sindikata PPDIV u srijedu 14. rujna održalo je svoju redovitu sjednicu koja je u najvećem dijelu bila posvećena kongresnim pripremama.

Kongres sindikata PPDIV održat će se od 1.-3. prosinca ove godine u Opatiji, a cijeli izborni proces započet je donošenjem Pravila o izborima na sjednici Glavnog odbora sindikata sredinom mjeseca srpnja. Na Kongresu će se birati rukovodstvo za naredne četiri godine; predsjednik i tijela sindikata u koja ubrajamo glavni odbor, statutarnu komisija i financijski odbor.

Prema usvojenim Pravilima o izborima tako je početkom rujna upravo  završena prva faza kandidiranja u PPDIV-om sindikalnim podružnicama za delegate za Kongres, predsjednika i članove tijela, pa je Predsjedništvo popise svih predloženih kandidata primilo na znanje i uputilo u daljnju proceduru, predizbore koji će se izvršiti krajem rujna na četiri regionalna zbora.

Prema dobivenim podacima iz sindikalnih podružnica i željama članstva, za predsjednika Sindikata PPDIV u narednom razdoblju istaknuto je pet kandidata koji su kandidature i prihvatili, no kako prema Pravilima o izborima svaka sindikalna regija može imati samo jednog kandidata, od ovih pet, teoretski, nakon održavanja regionalnih zborova može ih ostati samo četiri koji će potom biti i kandidati na Kongresu u Opatiji.

Zborovi sindikalnih regija u nastavku će sužavati i broj kandidata za članove tijela, te će birati delegate za Kongres.  Pravila o izbornom postupku naime utvrđuju da će u radu Kongresa sudjelovati 75 biranih delegata na zborovima regija, a trenutno je iz sindikalnih podružnica diljem Hrvatske istaknuto čak njih 92.

Zborovi regija održat će se u tjednu od 26.-30.9.2016. godine, a pozivi su odmah po završetku sjednice Predsjedništva krenuli na adrese izabranih zastupnika za Zborove na sindikalnim povjereništvima.

U nastavku sjednice Predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković informirao je članove Predsjedništva o održavanju prvog pregovaračkog sastanka sa predstavnicima HUP-a oko Granskog kolektivnog ugovora koji je bio zakazan za 15. rujan, a donesena je i izmjena Sistematizacije radnih mjesta na poziciji stručnog suradnika pravnika.

Članovi Predsjedništva informirani su i o međunarodnoj suradnji i aktivnostima Sindikata PPDV-a u međunarodnim sindikalnim asocijacijama.