Search
Close this search box.

Predstavnici Zavoda i Žita vodili TAIEX Stručnu misiju u Ankari

goran

goranRizici u poljoprivrednoj djelatnosti, opasnosti od eksplozije zbog čestica prašine u silosima i mjere prevencije, pravilan izbor i uporaba osobne zaštitne opreme, te usporedba europskog i turskog zakonodavstva – bile su glavne teme Stručne misije o zaštiti zdravlja i rizicima u poljoprivrednoj djelatnosti koja je od 7. do 9. rujna 2016. održana u Ankari u sklopu Instrumenta tehničke pomoći i razmjene informacija (TAIEX).

Glavni predavači i ujedno voditelji Stručne misije bili su Ana Akrap, viša stručna savjetnica u Zavodu za unapređivanje zaštite na radu i Goran Smrečki, voditelj Službe zaštite na radu i zaštite od požara u Žitu d.o.o. i predstavnik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske.

Ovaj projekt TAIEX-a ugovorila je Europska komisija s Turskom kao pomoć u usklađivanju zakonodavstva u razdoblju prije pristupanja ove zemlje EU. Cilj Ekspertne misije u sklopu TAIEX-a bio je pružanje informacija o zaštiti zdravlja i rizicima na radu, preventivnim i kontrolnim mjerama, te osobnoj zaštitnoj opremi pri radu sa žitaricama i njihovoj preradi, a kako je Stručna misija rezultirala obostranim zadovoljstvom, turski Institut predložio je Zavodu za unapređivanje zaštite na radu potpisivanje trogodišnjeg sporazuma o suradnji, kakav je prethodno potpisao s DGUV-om iz Njemačke.

Izvor/Autor: http://zuznr.hr/