Search
Close this search box.

Predstavnici Sindikalne podružnice PIPO-Perutnina iz Čakovca posjetili matično poduzeće u Sloveniji

pipo3 copy

pipo3 copyDelegaciju Sindikata PPDIV u Sloveniji predvodio je Davor Vrbek, regionalni povjerenik III. sindikalne regije, a podružnicu PIPO iz Čakovca predstavljali su  Valerija Fegeš Bašek,  glavna sindikalna povjerenica, te članovi povjereništva Sanja Bubek, Draga Klekar i Nikola Ladić. Bio je to njihov prvi posjet matičnom poduzeću Perutnina iz Ptuja koja je vlasnik pogona u Čakovcu.

Slovenske domaćine iz Sindikata KŽI Slovenije  predstavljali su predsjednik  Marijan Vindiš i  sekretar Boris Franjković zajedno sa kolegama iz povjereništva Perutnine Ptuj. Sindikat KŽI sestrinski je sindikat PPDIV-u u Sloveniji koji također pokriva poljoprivredno-prehrambeni sektor i s kojim s kojim već dugi niz godina postoji uspješna  suradnja na svim područjima sindikalnog rada i djelovanja.  U velikoj sindikalnoj obitelji Sindikata KŽI tako se između ostalog nalaze i podružnice iz grupacije poduzeća ŽITO, potom Radenske i Pivovarne Laško, Slovenskih mlekarni, Droge Kolinske i druge.

pipo2U razgledavanje samih pogona Perutnine predstavnike Sindikata PPDIV poveo je direktor Proizvodnje  Franc Čelan nakon čega je  uslijedio i sastanak sa predsjednikom Uprave  Tiborom Šimonkom i direktorom  zaduženim za ljudske resurse. Tom prilikom naše kolege iz Čakovca saznali sunovine o nedavnim  promjenama u vlasničkoj strukturi, kao i o viziji novog vlasnika koja ima za cilj snaženje pozicije na širem tržištu, što znači da se za njezino ostvarenje računa i na pogone u Čakovcu.

Na samom kraju posjeta, glavna povjerenica Valerija Fegeš Bašek, zahvalila je  slovenskim kolegama na domaćinstvu i istaknula kako svi mogu biti vrlo zadovoljni onime što su vidjeli, ali i čuli od samog Predsjednika Uprave jer je vizija koju ima novi vlasnik usmjerena ka daljnjem nastavku proizvodnje i širenju tržišta što daje veliku dozu optimizma i sigurnosti za očuvanje radnih mjesta kako u Perutnini tako i u pogonima PIPO u Čakovcu.

Prije samog povrataka, domaćini su organizirali i razgledavanje grada Ptuja čijim se ljepotama ponose.