Search
Close this search box.

Nakon pregovora Sindikata PPDIV i Uprave, radnicima “Koke” d.d. iz Varaždina od 1. rujna 2016. neto dodatak na plaću od 300 kuna!

go2 copy

go2 copyPredstavnici Sindikata PPDIV u varaždinskoj “Koki” d.d. predvođeni glavnim sindikalnim povjerenikom Božom Đurasom, u netom završenim pregovorima sa Upravom poduzeća, za radnike “Koke” uspjeli su izboriti 300 kuna neto dodatka na plaću s primjenom od 1.9.2016. godine!

Da podsjetimo, Uprava “Koke” d.d. iz Varaždina obavezu pregovaranja sa predstavnicima Sindikata PPDIV u ovom poduzeću preuzela je još ljetos, točnije 12. srpnja kada je pod pritiskom radnika, koji su radi neisplaćenih prekovremnih sati spontano obustavili rad, potpisala Sporazum sa sindikatom o dinamici rješavanja cjelokupne problematike.

Sporazumom je tada prije svega bila definirana dinamika plaćanja zarađenih sati koje radnici “Koke” d.d. radi pomanjkanja radne snage nisu imali kada iskoristiti. Povećana je i naknada plaće za rad nedjeljom sa dosadašnjih 35% na 50%, a poslodavac je preuzeo i obavezu da će intenzivno nastaviti raditi na pronalaženju i zapošljavanju novih radnika, kako bi se povećani obim posla uspio odraditi u zakonskim okvirima.

Srpanjskim sporazumom dogovoreno je da će se sačiniti i analiza usklađenosti ugovora o radu sa poslom koji radnici stvarno i obavljaju, te da će se u skladu sa rezultatima analize provesti i sve potrebne korekcije koeficijenata, odnosno plaće.

Na kraju, između socijalnih partnera u poduzeću; sindikata i uprave, dogovoreno je da će se tijekom listopada, na osnovi ostvarenih  poslovnih rezultata zajednički razmotriti i mogućnosti korekcije plaće, što je proteklih dana i učinjeno, pa će radnici “Koke” d.d. iz Varaždina, od 1.9.2016. godine na svojim plaćama osjetiti povećanje za 300 kuna dogovorenog neto dodatka na plaću.

Istovremeno, zajednički je zaključak sindikalnog povjreništva  i uprave “Koke”  da će se novi razgovori o dodatnim socijalnim pogodnostima za radnike nastaviti već u siječnju 2017. godine.

Čestitamo!