Search
Close this search box.

Predstavnici Sindikata PPDIV u Bruxellesu sudjeluju na Konferenciji EFFAT-a na temu kvalitetnijeg zapošljavanja u poljoprivredi

IMG 1582

IMG 1582Delegacija Sindikata PPDIV-a, koju čine predsjednik Šimo Orešković i član Glavnog odbora Zdravko Turčinović, sudjeluje na Konferenciji EFFAT-a u Bruxellesu koja je posvećena temi ” Doprinos socijalnog partnerstva u poljprivredi Europeza poboljšanje statistike zaposlenosti”.

EFFAT-ovu Konferenciju otvorio je uvodnim govorom predsjednik za poljoprivredu Peter Holm,  uvod u temu održao je Chris Botterman – predsjednik GEOPA-e, dok je pozdravni govor održao Harald Wiedenhofer.

U radnom dijelu Konferencije prvo je uslijedilo izvješće predstavnika Tuniskog sindikata poljoprivrednih radnika o rezultatima zapošljvanja u zemlji, temeljem Europske pomoći susjedima, a potom prezentacija stručnjaka na temu “Zapošljavanje i statistika u eorupskoj poljoprivredi – kako stojimo”, nakon čega je otvoren ai rasprava na temu.

Drugog dana Konferencije održan je Okrugli stol na temu “Zapošljavanje, kamo ideš” za čiju raspravu je poslužilo uvodno izlaganje Erica Andrieua o inicijativama Europskog parlamenta o zapošljavanju i ZPP-u.

Predviđeno je da će Konferencija završiti prezentacijom rada EFFAT-ovog eektora poljoprivrede koju bi trebao podnijeti tajnik za poljoprivredu Arnd Spahn, te završnim govorom EFFAT-ovog predsjednika za poljoprivredu Antonija Perianesa.