Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV posjetila nove proizvodne pogone Žita d.o.o. iz Osijeka

zito

zitoDelegacija Sindikata PPDIV-a, predvođena predsjednikom Šimom Oreškovićem, u petak je 11. studenog posjetila  nove proizvodne pogone tvrtke Žito d.o.o. iz Osijeka i uvjerila se u opravdanost takvih investicija koje jedine mogu povećati zaposlenost i spasiti istočnu Slavoniju i Baranju od zapuštenosti i napuštanja mladih ljudi.

Delegacija Sindikata PPDIV-a obišla je sve proizvodne pogone, a primio ih je i vlasnik, gospodin Marko Pipunić, te ih upoznao sa cjelovitom investicijom vrijednom gotovo 500 mil kuna, te namjerama za proširenje, odnosno povećanje proizvodnje.

Naglasio je da će ova investicija zaposliti gotovo 200 mladih ljudi, te još 200 u vezanoj proizvodnji kod drugih poslodavaca, kao i veći broj kooperanata.

“Ono što smo vidjeli je zaista impresivno. Ovakvi proizvodni pogoni potrebni su Slavoniji i Baranji i onda mladi sigurno ne bi napuštali Slavoniju i tražili zapošljavanja u tuđem svijetu.

Sindikat PPDIV u potpunosti podržava ovakve investicije kojih sigurno može biti više da ne postoje ljudi u državnoj vlasti kojima očito nije stalo da se u Slavoniji i Baranji grade ovakvi kapitalni objekti.

To stoga što su tvrtki Žito, a i drugima koji su aplicirali sredstva iz EU, pogotovo iz mjera 4.2., nepravedno i rekao bih protuzakonito uskraćena sredstva voljom jednog ministra, iako su u cijelosti ispoštivani uvjeti za dobivanje sredstava iz EU fondova koja su bila regulirana Pravilnikom.

Ovom prilikom pozivam novu Vladu i resorno ministarstvo da se očituju, podržavaju li u Slavoniji i Baranji ovakve investicije i što će učiniti da se ispravi nanesena nepravda i učinjena šteta tvrtkama kojima su uskraćena prava na sredstva iz EU fondova – naglasio je predsjednik Sindikata PPDIV-a, Šimo Orešković.”

Delegacija Sindikata PPDIV-a zahvalila je gospodinu Pipuniću na mogućnosti da posjete nove proizvodne pogone, te još jednom dala podršku tvrtki Žito d.o.o. da nastavi sa investicijama pozivajući se na Sporazum o osnivanju Socijalnog vijeća za sektor prehrambene industrije i poljoprivrede, sukladno kojem zajednički možemo djelovati prema institucijama države, sve s ciljem sprječavanja negativnih pojava koje omogućuju razvoj i investicije, proizvodnju i zaposlenost.