Search
Close this search box.

Poljoprivredno poduzeće Orahovica u Slavoniji izgradilo prvu tvornicu za preradu slatkovodne ribe!

gardlo 1a

gardlo 1aU srcu Slavonije, u Čačincima kod Orahovice, u sklopu PP Orahovica, otvorena je prva tvornica za preradu slatkovodne ribe. Za izgradnju i opremanje nove tvornice utrošeno je 25 milijuna kuna od kojih je gotovo 9 mil. kuna financirano sredstvima IPARD-a.

Ovaj hvale pvrijedan projekt djelo je Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, a u tvornici  će se otvoriti i petnaestak radnih mjesta za nove radnike. U tvornici će se pripremati smrznuti i dimljeni program slatkovodne ribe koja će se, osim na hrvatskom tržištu, prodavati još i na tržištima Bugarske, Poljske, Češke i to pod novim nazivom „Panona Mare“.

gardlo 2Pri puštanju tvornice u pogon prisutan je bio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te ostali predstavnici lokalne i županijske vlasti koji su redom hvalili navedeni projekt.

Predsjednik Uprave PP Orahovica Vlado Čondić-Galiničić u svom je govoru naglasio kako je ova tvornica odgovor na zahtjeve tržišta i ubrzani tempo života, a glavni razlozi ulaganja su potrebe kupaca za gotovim i polugotovim proizvodom vrhunske kvalitete.

Otvorenju tvornice prisustvovala je i delegacija Sindikata PPDIV-a predvođena  predsjednikom Denisom Paradišem, a uz njega  su još bili Šimo Orešković, Ante Krajina i Jasmin Kunjko. Domaćin im je u PP Orahovici bio Mirko Gardlo, glavni sinidkalni povjerenik tamošnje PPDIV-ove podružnice i član Glavnog odbora Sindikata.