Search
Close this search box.

Na samom početku 2017. godine u poduzećima Tvornica duhana Rovinj (TDR) i Adista iz Rovinja potpisani novi kolektivni ugovori

TDR 3a

TDR 3aU prostorijama TDR d.o.o. u Kanfanaru 3. siječnja ove godine potpisani su novi kolektivni ugovori za društva TDR i za ADISTU.

Kolektivni ugovor  su  u ime Uprave TDR-a potpisli član Uprave zadužen za operacije  Ivan Leko i direktorica ljudskih potencijala  Vera Čubranić Bocak, dok  je potpisnik u ime Sindikata PPDIV bio glavni  povjerenik Sindikalne podružnice  Sindikata PPDIV TDR-a Boris Matohanca.

Kolektivni ugovor za poduzeće ADISTA d.o.o. Rovinj potpisali su pak sindikalni povjerenik  Ivan Puhar i direktorica ljudskih potencijala  Vera Čubranić Bocak.

Adista 2aNovi Kolektivni ugovori finalizirani su i stupili su  na snagu nakon prve godine vrlo uspješne integracije TDR-a i Adiste u sustav British American Tobacco Grupe te istovremeno predstavljaju kontinuitet i zadržavanje stečenih radničkih prava, kao i usklađivanje procesa i internih politika društva s praksama uspješne internacionalne grupacije koja, primjerice u području rada i radnih odnosa, edukacije i upravljanja karijerom zaposlenika zaista predstavlja najbolje svjetske standarde i prakse.

Pregovori su trajali kratko, jer se u ovim kompanijama i nadalje vrlo uspješno njeguje i provodi politika socijalnog dijaloga i međusobnog uvažavanja socijalnih partnera.  

Oba potpisana kolektivna ugovora  stupaju na snagu osmog dana od objave, a njihove odredbe primjenjivat će se od  1. siječnja 2017. godine.

TDR 1aPrilikom svečanog čina potpisivanja kolektivnih ugovora, potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo postignutim dogovorima koji su definirani novim kolektivnim ugovorima kao oblikom reguliranja prava i obaveza  kako u „TDR-u“ d.o.o. Rovinj, tako i poduzeću ADISTA d.o.o.. Ujedno su izrazili i nadu u još bolje poslovanje društva koje bi potom omogućilo još višu razinu materijalnih prava radnika.

Ovim kolektivnim ugovorima radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnost uvjeta privređivanja to jest odnosa u poduzeću, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.