Search
Close this search box.

Protekli tjedan svoje sjednice održala su sva Tijela Sindikata PPDIV

GO2

GO2Protekli tjedan su, u središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagrebu, održane sjednice svih Tijela Sindikata PPDIV. Statutarna komisija i Financijski odbor pripremile su materijale svaka iz djelokruga svoga rada i uputile ga na odlučivanje Predsjedništvu i Glavnom odboru.

Članovi Predsjedništva  na svojoj prošlotjednoj sjednici donijeli su odluku o održvanju seminara za sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenike za zaštitu na radu, koji će se održati od 30.ožujka do 1. travnja ove godine u Hotelu Medena u Trogiru. Donesene su i odluke o imenovanjima, pa je tako za Koordinatora Povjerenstva Sindikata PPDIV za područje zaštite na radu izabran Jasmin Kunjko, voditelj ekonomskih poslova, a za člana Koordinacije podružnica iz sustva Hrvatskih voda imenovana je Zrinka Kirin, pravnica Sindikata koja je na toj funkciji zamjenila predsjednika Paradiša.

P2Osim nabrojenog, Predsjedništvo Sindikata donijelo je odluke o imenovanju članova Komisije za dodjelu sindiklanih pomoći koju sada čine Ivica Zečević (predsjednik), Ivica Blažević i Višnja Petriš, te odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i načinu rada Sindikata PPDIV, Pravilnika o radu i Pravilnika o financijsko materijalnom poslovanju, a donesena su i Pravila o korištenju službenih automobila. Pročišćeni tekst Statuta, kao i Pravilnik o financijsko materijalnm poslovanju upućen je na konačno donošenje odluke na sjednicu Glavnoom odboru.

GO1U nastavku, Predsjedništvo je temeljem čl. 7. Sporazuma o osnivanju  Socijalnog vijeća za sektor prehrambene industrije i poljoprivrede sklopljenog između Sindikata PPDIV i HUP -a (UPIIP-a), donijelo odluku o imenovanju članova Socijalnog vijeća  ispred Sindikata PPDIV i to Denisa Paradiša, Marinu Gruban Jeečević, Kseniju Horvat, Silvanu Hodak i Vladimira Košutića. Isto tako donesena je odluka o zamjeni u pregovaračkom timu Sindikata PPDIV u pregovorima sa HUP-om oko granskog kolektivnog ugovora na način da je umjesto Šime Oreškovića, za čelnog pregovarača imenovan predsjednik Denis Paradiš.

Predsjedništvo Sindikata PPDIV na prijedlog predsjednika Paradiša i uz jednoglasnu potporu Zbora I. sindikalne regije, podržalo je  i kandidaturu Stjepana Leboša iz PIK-a Vrbovec za radno mjesto Regionalnog povjerenika za I. regiju Sindikata PPDIV i donijelo doluku o zapošljavanju, a sami  prijedlog o imenovanju uputilo je na odlučivanje Glavnom odboru.

P1Konačno članovi Predsjedništva donijeli su i odluku o imenovanju organizacijskog odbora za pripremu ovogodišnjih 18. Sportskih susreta Sindikata PPDIV, a data je i suglasnost Predsjedništva za poptis ugovora o organizaciji i donatorstvu  Susreta radnika vodnog gospodarstva koji će se održati od 20.-23. travnja ove godine u Tučepima.

Članovi Glavnog odbora jednoglasno su donijeli odluku o imenovanju Stjepana Leboša na poziciju regionalnog povjerenika za I. sindikalnu regiju od 1. ožujka ove godine, prihvatili su Financijski izvještaj o rezultatima poslovanja Sindikata PPDIV za 2016. godinu,  donijeli odluku o pročišćenom tekstu Statuta Sindikata PPDIV i  usvojili predložene izmjene i dopune Pravilnika.

Predsjednik Sindikata Denis Paradiš informirao je sve članove Tijela o trenutnoj situaciji u prehrambenom i poljoprivrednom sektoru u kojem djeluju podružnice Sindikata te o planu sindiklanih aktivnosti povodom obilježavanja ovogodišnjeg Međunarodnog praznika rada.