Search
Close this search box.

Predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš pismom se obratio radnicima sustava Agrokor

Denis

DenisPredsjednik Sindikata PPDIV-a Denisa Paradiš uputio je večeras pismo  svim članovima i članicama Sindikata PPDIV-a u sustavu Agrokor, vezano uz složenu situaciju u i oko ove kompanije. Pismo je uputio i HINA-i radi obavještavanja šire zainteresirane javnosti. Pismo donosimo u cijelosti:

                                                                                          

Članicama i članovima Sindikata PPDIV-a zaposlenima u sustavu Agrokor
Sredstvima javnog priopćavanja

 

Poštovane kolegice i kolege!

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske u okvirima svog djelovanja, u sustavu Agrokor, ima najbrojnije organizirano članstvo. Povjerenje radnika dano našoj organizaciji nameće nam i najveću odgovornost za položaj i zaštitu prava radnika.

Naš sindikat se od samih početaka poslovanja sustava Agrokor bori za zaštitu prava svojih članova, tako je na inicijativu i nastojanjima Sindikata PPDIV-a potpisan prvi kolektivni ugovor kojem su nakon toga pristupili i drugi sindikati.

Želimo vas izvijestiti da u ovim dramatičnim i teškim trenucima za sve radnike u sustavu Agrokora, ali i šire (za radnike malih i velikih dobavljača, zaposlenike malih i velikih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te u konačnici za cijelo gospodarstvo), činimo sve da zaštitimo interese svih sudionika i vašu budućnost ponovo učinimo izvjesnom, a vaša radna mjesta sigurnima. Tako je predsjednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš u svakodnevnom kontaktu s menadžmentom društava u spomenutom sustavu i menadžmentom samog Agrokora, dok dopredsjednica našeg Sindikata Marica Vidaković aktivno sudjeluje u direktnim pregovorima s bankama, dobavljačima i Vladom RH.

Naš prioritet i isključivi cilj je stabilizacija sustava Agrokor i uredan nastavak poslovanja svih poslodavaca unutar sustava, jer time štitimo opstojnost radnih mjesta i postojeća prava svih zaposlenika kao i Agrokorovih poslovnih partnera.

Deblokadom društava u sustavu Agrokora i kontinuiranom opskrbom maloprodaje od strane svih dobavljača te unošenjem dodatnog kapitala u sustav, osigurat će se normalno funkcioniranje sustava i isplata svih materijalnih prava radnika sukladno važećem kolektivnom ugovoru.

Na kraju vam želimo poručiti da Sindikat PPDIV prati razvoj situacije te da ćemo osim pregovaračkih alata, u slučaju potrebe, poduzeti sve sindikalne aktivnosti i mjere koje nam stoje na raspolaganju kako bi zaštitili vaše interese.

Uz sindikalni pozdrav  Zajedno smo jači!

PREDSJEDNIK
Denis Paradiš