Search
Close this search box.

Predstavnici Sindikata PPDIV održali sastanak s izvanrednim povjerenikom za Agrokor

agrokor

agrokorU petak 14. travnja 2017. godine, predstavnici sindikalnih podružnica Sindikata PPDIV-a trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Agrokora d.d. Zagreb, predvođeni predsjednikom Sindikata PPDIV-a, Denisom Paradišom i suradnicima, u jutarnjim satima bili su primljeni na sastanak kod izvanrednog povjerenika za Agrokor, gospodina Ante Ramljaka.

Sastanak je održan u ugodnom ozračju a održan je na inicijativu Sindikata PPDIV-a radi dobivanja informacija iz prve ruke o planu restrukturiranja Agrokora.

Podsjetimo, usvajanjem “Lex Agrokora” kao i imenovanjem izvanrednog povjerenika, odblokirani su svi računi kompanija i radnicima su tijekom prošloga tjedna isplaćene plaće. Postignut je i dogovor s dobavljačima i bankama čime će se nastaviti isporuka robe u sve prodavaonice Konzuma. Postignut je dogovor i s domaćim bankama čime je osiguran iznos od 80 milijuna EUR-a, sredstva koja su namijenjena za podmirenje dugova prema dobavljačima i to prvo onima najmanjima te blokiranima.

Dopredsjednica Sindikata PPDIV-a, Marica Vidaković, aktivno sudjeluje od samog početka u pregovorima između banaka i dobavljača, a imenovana je i članicom peteročlanog Vjerovničkog vijeća.

Ovih dana očekujemo i formiranje Savjetodavnog vijeća od pet članova, među kojima će jedan predstavnik biti onaj predstavnik radnika. Koordinacija sindikalnih podružnica Sindikata PPDIV-a u Agrokoru jednoglasno je podržala prijedlog da upravo predstavnik radnika u Savjetodavnom vijeću bude predsjednik Sindikata PPDIV-a, Denis Paradiš.