Search
Close this search box.

44. Sportski susreti radnika hrvatskog vodnog gospodarstva

vodoprivreda

vodoprivredaU razdoblju od 20.-23. travnja 2017. godine u Tučepima održani su 44. po redu Sportski susreti radnika hrvatskog vodnog gospodarstva. To su tradicionalni susreti radnika koji rade u vodnom gospodarstvu Hrvatske na kojem je sudjelovalo gotovo 600 sudionika iz svih dijelova Hrvatske.

Kao i prošle godine tako i ove sam moto susreta kaže radno – sportski – humanitarno i zabavno pa je već prvog dana u popodnevnom terminu održan Okrugli stol s temama „Moderni sustavi za zaštitu od poplava“ koja je bila podijeljena u tri podteme: prva je bila „Suvremena rješenja i tehnologije izgradnje i održavanja hidrotehničkih objekata te sustava obrane od poplava“ – s izlaganjem predstavnika MONTERRA d.o.o., Rijeka. Druga je bila „Zaustavljanje nanosa u bujičnim tokovima fleksibilnim barijerama“ – s izlaganjem gostiju iz Švicarske -GEOBRUGG AG, Switzerland te treća tema okruglog stola „Mobilne barijere u obrani od poplava“ –gdje su se priključili švedski kolege iz GEODESIGN AB, Sweden.

Sportski susreti su otvoreni zajedničkom večerom svih sudionika na kojoj se prigodno obratio i predsjednik Sindikata u ime PPDIV-a koji je i ove godine bio jedan od donatora i pokrovitelj igara. Izrazio je zadovoljstvo u odnosu na odaziv sudionika kojih je svake godine sve više i zaželio da se ovakva tradicija i dalje njeguje i da se susreti održavaju i dalje jer se tu vidi da postoji jedno zajedništvo između Hrvatskih voda, poduzeća iz vodnog gospodarstva i Sindikata PPDIV-a.

Drugog dana započeta su natjecanja po disciplinama te je organizirana humanitarna tombola. Trećeg dana po završetku svih disciplina saznali smo i sve pobjednike kao i ukupnog pobjednika koji je ove godine bila ekipa iz Hrvatskih voda-generalna direkcija. Organizacijski odbor na čelu sa našim kolegom Ivicom Zečevićem uložio je veliki napor da sve prođe u najboljem okruženju te da se svi sudionici osjećaju što je bolje moguće pa se i ove godine delegacija Sindikata PPDIV-a na 44. Sportskim susretima osjećala kao doma, a činili su ju Denis Paradiš-predsjednik, Ivica Blažević-dopredsjednik i Jasmin Kunjko-voditelj ekonomskih poslova.